12 Temmuz 2012 Perşembe

GEZGİN QUEEN: From Athens with Love!


Atina’dan sevgiler! Gelmeden önce hakkında duyduğum birçok olumsuz yoruma, İstanbul’un sıcaklarını bile aratır sıcaklığına rağmen burayı çok sevdiğimi söylemeliyim. Evet, o kadar sıcak ki; dışarı çıkarken ne giyeceğinizi değil, ne giymeyeceğinizi düşünüyorsunuz. Bu yüzden gelir gelmez ilk notumu aldım: Eylül aylarında bir daha gelinecek ve daha kapsamlı gezilecek. Yukarı fotoğrafta arka fonumu oluşturan muhteşem Acropolis, hava sıcaklığı 35 dereceyi bulmadığı bir zamanda tekrar gezilecek.


Burası kaldığımız yerin gece yemek yiyip içkilerimizi yudumlarken bize eşlik eden Acropolis manzarası.


Bu da sabah kahvemizi içip, karpuzlarımızı yerken karşılaştığımız manzara. Sanki iki farklı yere bakıyormuşuz gibi.


Plaka bölgesine, daracık sokaklarına, küçük küçük dükkanlarına bayılmamak elde değil. Burası da o bölgede bulunan bir sokak. Hep beraber taşınalım mı?


Sıcaklardan hiçbir şey yiyemediğimizden karnımızı böyle şeylerle dolduruyoruz. Ama pek şikayetçi olduğumu söyleyemeyeceğim.

Bir de Atina’ya ayak basar basmaz sanki hissedip de içine girmişçesine keşfettiğim bir butik var, burayı bir kenara not alın. İçinde pek çok ünlü grup ve şarkıcının tişörtlerinin satıldığı butikte aynı zamanda Dimitris Tsouanatos’un çizimlerinden oluşan tişörtler de bulunuyor ve bu tişörtlerin her birinden dünyada yalnızca bir tane var. Daha önce bu butiği ziyaret etmiş kişiler arasında ise Nick Cave, Debbie Harry gibi isimler yer alıyor. Ben şahsen tişörtlerden ziyade ünlülerin butikte çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu albümde daha fazla zaman geçirdiğimi itiraf etmeliyim. İçeride fotoğraf çekilmesi yasak ama Facebook sayfalarından butiğe göz atabilirsiniz. Yolunuz düşerse diye buraya bırakıyorum: Remember Fashion

Şimdi müsadenizle yeni yerler keşfetmek için yine yollara düşüyorum.

5 Temmuz 2012 Perşembe

SUMMER QUEEN: OYE Tasarımları ile Bir Yaz Günü


Kimsenin 35C°’lik bir havayı büyük bir heyecanla ve hevesle beklediğini sanmıyorum. Ama yine de yaz, okullusundan çalışanına kadar pek çoğumuzun en sevdiği mevsim.  Yaz kelimesini duyar duymaz beynimizde canlanan imgelemleri sevmemek mümkün mü? Deniz, kum, güneş, bünyeden arındırılmış sorumluluk duygusu, tatil…


İşte hepimizin kafasının bu imgelemlerle dolup taştığı şu günlerde, blog’u da bu moda sokalım istedik ve OYE Swimwear ürünleriyle yaz esintili bir çekim gerçekleştirdik.


OYE’yi duymayanın ise kalmadığını umuyorum. Yerli ve yabancı pek çok ünlü ismin tercih ettiği OYE’nin, ya da nam-ı diğer Open Your Eyes’ın yaratıcısı Seda ve Ayça Sadıkoğlu isimli iki kardeş. Her yeni koleksiyonunu merakla takip ettiğim, her sample sale’ini heyecanla beklediğim bu marka, plaj giyimini bambaşka bir boyuta taşıyor.


Hepinizin Nat King Cole'un Those Lazy, Hazy, Crazy Days of Summer adlı şarkısındaki gibi bir yaz geçirmeniz ya da geçiriyor olmanız dileğiyle. J 

Model: Gözde Kınalı
Fotoğraflar: Gizem Dalyan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...