31 Ağustos 2012 Cuma

GEZGİN QUEEN: Optimus Alive Festivali



Blog'umdan uzun süre ayrı kalmamın bir sebebi vardı; hayallerimin peşinden koşmak.

Hiçbir zaman "Ölmeden Önce Yapmam Gereken 100 Şey" başlıklı bir listem olmadı ama eğer olsaydı, Radiohead'i canlı dinlemek, bu listenin üst sıralarında yer alırdı. İşte bu hayal, beni Atina'dan sonra taa Portekiz'e kadar sürükledi.


Tarih: 13 Temmuz. Yer: Lizbon. Hedef: 3 gün boyunca Optimus Alive Festivali'nde bir insanın dinleyebileceği maksimum seviyedeki grup ve dj'i dinleyebilmek. Ama en çok Radiohead, Justice, The Cure, Mumford & Sons, The Stone Roses, The Kooks, The Kills ve Mozart and the Whale. Geç kalmak yok, yorulmak yok. Acı yok Rocky! Güneş kremi sürülmüş, uzunca bir günü kotarabilecek rahatlıkta ama asla salaş olmayan, ayarında bir kombin seçilmiş, redbull'lar alınmış. Her şeye hazırız. Hazır olmadığımız tek şey ise Lizbon'un, deniz kenarı olması nedeniyle de özellikle festival alanının aşırı rüzgarlı oluşu. Bu ise tamamen ayrı bir yazı konusu. Yani bir festivale uygun nasıl giyinilmesi, öncesinde nasıl bir araştırma yapılması gerektiği üzerine uzun uzun yazmalı. Defterime notumu alıyorum.


Yukarıdaki line-up, sizi bilemem ama benim için dudak uçuklatacak cinsten. Türkiye'de anca tek tek görebileceğiniz isimlerin hepsi tek bir çatı altında toplanmış. Festival alanının gece çok rüzgarlı olmasını ve yayılabileceğin çim alanlarının olmamasını saymazsak, her şey mükemmel.

Festival alanında bu şekilde dolaşanlarla fotoğraf çektirmemek olmazdı.

Bundan sonrasını, yani Justice'de nasıl kendimizden geçtiğimizi ya da Radiohead'de nasıl hipnotize olduğumuzu anlatmak çok zor. 16 Temmuz saat sabaha karşı 5'te, yani festivalin son gününün ardından odalarımıza döndüğümüzde, yanımdaki ajandama tek bir cümle yazmışım ve bu cümle, festival süresince yazdığım tek şey: İyi ki buradayım. Ünlemsiz, üç noktasız, sakince, kendinden emin.

Evet, bu yazı en iyi özetleyen ve anlatan cümle bu sanırım: İyi ki oradaydım.



Yukarıda festival sırasında çektiğim videolardan biri var. The Kooks sevenler buraya, The Cure sevenler ise buraya gidebilirler.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...