7 Ekim 2011 Cuma

Steve Jobs'un Moda Hali


Burada paylaşılan her yazı, emektar Mac’im sayesinde blogosferde hayat buluyor. Birçoğunuzun da öyledir, eminim. İstanbul’un bitmez tükenmez trafiğini katlanılabilir kılan tek şey ise iPod’umun içine doldurduğum şarkılar. Yani Apple’ın hayatımdaki yeri mühim ve tüm bu konforu borçlu olduğum insan ise kesinlikle Steve Jobs.

Steve Jobs, 5 Ekim 2011 tarihinde uzun zamandır mücadele ettiği kansere yenik düştü. İşlevselliğin yanına zerafeti de eklemesi ve tasarıma büyük önem vermesi nedeniyle Apple ürünleri kısa zamanda tüm dünyanın beğenisini kazandı ve şu teknoloji çağında hiç şüphesiz ki en önemli moda aksesuarlarından da biri haline geldi. Blogger’lar, defilelerde ön sıraları kapmaya başladığında kucaklarındaki elma logosu hemen göze çarpıyordu. iPhone ile çekilen defile fotoğrafları, Instagram üzerinden insanlarla anında paylaşılıyordu. iPad’in piyasaya sürülmesiyle birlikte bu durum daha da belirgin bir hale geldi. Mesela İstanbul Fashion Week’te yanımda oturan bir kadın, kağıt kalem yerine iPad’ini kullanıyor ve izlediği defilelere dair izlenimlerini direkt iPad’ine yazıyordu.


Kate Spade iPhone ve laptop aksesuarları

Bu durum tabii ki de tasarımcıların gözünden kaçamazdı, kaçmadı da. Hemen kolları sıvayan büyük markalar; iPad, iPhone ve laptop’lar için kılıf, koruyucu, çanta gibi aksesuarlar tasarlamaya başladılar. Bu tasarımların bazıları o kadar şıktı ki, bu 3 üründen birine sahip olmasanız dahi almak istiyordunuz. Mesela Salvatore Ferragamo iPad çantaları, portföy çanta olarak pekala kullanılabilir.

iPad kılıfları Burberry-Oscar de la Ranta/Louis Vuitton-Salvatore Ferragamo

Böylelikle Gucci’den tutun da Marc Jacobs’a, Burberry’den tutun da Oscar de la Renta’ya ve Louis Vuitton’a kadar pek çok dev marka bu cihazlara kıyafet dikmeye başladı. Sonuç ise muhteşemdi; iPad’lerimiz bizden daha şık hale gelmişlerdi.

Steve Jobs, Pepsi-Cola’nın CEO’su John Scully’i şirketine transfer etmeye çalışırken kendisine şöyle demiş: Ömrünün sonuna kadar şekerli su mu satmak istiyorsun, yoksa dünyayı değiştirmek mi? Ve Steve Jobs bunu başardı. Dünyayı değiştirdi ve bu değişim hayatın her alanını etkiledi, moda da dahil. Başarısının sırrı ise dört kelime; stay hungry, stay foolish.

Fotolar:  Refinery 29, Kate Spade

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...