7 Aralık 2011 Çarşamba

SineModa: The Tourist'in Filmin Ötesine Geçen Kostümleri


“Chanel ne yapsa giyerim” tarzı bir düşünce ile yaklaştım The Tourist filmine; “Johnny Depp ne yapsa izlerim.” Başka türlü muhtemelen asla izlemeyeceğim bu filmi işte bu şekilde izlemiş oldum. Kanımca vasat bir film; yani sonuçta elinizde Angelina Jolie ve Johnny Depp var, çok daha iyisini yapabilirdiniz. Ama yine de izlediğime pişman değilim, aksine “İyi ki de izlemişim” dememe sebep olacak bir şey var; Angelina Jolie ve tüm film boyunca giydiği muhteşem kıyafetler! Filmin Avrupa’da en sevdiğim iki şehir olan Paris ve Venedik’te geçiyor olması da cabası.

Filmin kostüm tasarımcısından başlayalım önce. Collen Atwood; üç Oscar ödülü sahibi, Tim Burton’ın favorisi, Hollywood’un göz bebeği bir kostüm tasarımcısı. Hal böyle olunca ortaya çıkan görsel şölen kesinlikle bir tesadüf değil. İşte bu kadın, üç Oscar heykelciğini de kucakladığı aynı sihirli elleriyle Angelina Jolie’ye dokununca, zaten güzel olan Angelina Jolie belki de olabilecek en güzel Angelina Jolie’ye dönüşmüş.


Collen Atwood; bu filmin kostümlerini tasarlarken Alfred Hitchcock filmlerinden esinlenerek, o filmlerdeki görüntünün modern versiyonunu yaratmaya çalışmış. Filmde kullanılan gri vintage Charles James elbise dışındaki tüm tasarımlar Collen Atwood’a ait. Atwood o gri elbise için şöyle diyor; “Mükemmel bir kesimi vardı, görür görmez karakter için harika olabileceğini anlamıştım.”


Angelina Jolie’nin canlandırdığı gizemli karakter Elise Ward ile üzerinde krem rengi harika bir ipek elbise varken tanışıyoruz. Elbiseyi tasarlarken bir diğer efsanevi kostüm tasarımcısı olan Irene Lentz’in bir tasarımından ilham almış. Elbisenin üzerine doladığı şal ise tamamen Atwood’un kendi fikri. Elbisenin orjinalinde ceket de varmış ama Atwood ceket yerine şal kullanmanın çok daha seksi olacağını düşünmüş; sonucu gördükten sonra kendisine katılmamak elde değil.


Kullanılan renkler beyaz, camel, siyah, gri gibi hep yalın ve yumuşak renkler ama aynı zamanda asil ve zarif. Yani tıpkı Atwood’un yaratmak istediği stil gibi; minimal şıklık. Angelina’nın kırmızı rujunu sürerek giydiği uzun beyaz elbise de, inci kolyesi ile tamamladığı ve 50’lerin zerafetini modernize ederek günümüze taşıyan siyah takımı da hep bunu yansıtmayı amaçlıyor. Başarıyor da.


Şüphesiz ki filmin en eşsiz parçası da Angelina’nın filmin sonlarına doğru giydiği ve filme konsantre olmamı engelleyecek güzellikteki siyah elbisesi. Bu elbise ile beraber taktığı elmaslarla bezeli kolye ise Robert Procop’un antik bir tacı böylesine muazzam bir parçaya dönüştüren usta ellerinin eseri.

Filmde kullanılan ayakkabılar ise Salvatore Ferragamo imzasını taşıyor. Metal topuklu ve süet olan bu ayakkabılar bu film için özel tasarlandılar ve bilin bakalım ne adını aldılar; tabii ki Elise.

Fotolar: Clothes on Film, Nurweb, IMDb, Molempire

12 yorum:

Unknown dedi ki...

bu kostümler gerçekten efsane olmaya aday angelina jolie'de zerafetiyle beni büyülemişti hatta Elizabeth Taylor-cat on a hot tin roof' da giydiği kıyafetleri anımsattı :)

Unknown dedi ki...

bu parçalar şaheser ...

izleyiciniz oldum

http://kozmetikdeneyimleri.blogspot.com/ bloguma göz atarsanız sevinirim.. yeni de :)

Fikriye Filtresiz dedi ki...

O son fotoya son 3 dakikadır kilitlenmiş bulunuyorum. Güzelliğin cömertçe bahşedildiği saçlar, gözler, boyun ve çene! Allahım çok şükür erkek değilim, kaderime küfreder dururdum herhalde:))

http://alisverisdanismani.blogspot.com

GoNcha GoNcha dedi ki...

ben bu filme sadece venedik goruntulerini izlemek icin gitmistim. ama Angeline Jolie`nin elbiseleri Venedikten rol caldi resmen. bayildim. ne kadar elegant, zarif tasarimlar? favori parcam ise krem rengi elbisenin beline baglanan Cupcake kurdele;)
Cupcake tadinda bir gun diliyorum!
http:///gonchagoncha.blogspot.com/

nily21 dedi ki...

film çok başarısızdı ancak Angelina'nın kıyafetleri görülmeye değerdi gerçekten...saç ve makyaj da çok başarılı olunca izlemeye doyamadım..

The Lizard Queen dedi ki...

@deryaharman degil mi degil mi. siyah elbiseyi gordugum anda ozellikle elbiseye bakmaktan filmi izleyemedim. :)

@ kozmetik deneyimleri tesekkur ederim. ben de hemen bakacagim blog'una. :))

@ ALIŞVERİŞ DANIŞMANI ahahaha evet evet, iyi ki degiliz. filmi izlemelisin bir de izlemediysen. o elbise icinde yuruyusu falan harika.

@ GoNcha GoNcha venedik de arkada harika bir fon olmustu evet. ah venedik, yeniden gitmeliyim oraya. :)

@nilgün eveeet, sac-makyaj da cok basarili. hatta onlar da apayri bir yazinin konusu olabilecek derecede iyilerdi.

gülümse dedi ki...

gizemcim ne güzel bi yazı olmuş.sanırım 3 kez izledim bu filmi,kıyafetler gerçekten çok hoştu.ama o siyah gece elbisesi var yaaa,of ki ne of.özellikle o elbiseyle kullanılan topuz da çok hoştu.

The Lizard Queen dedi ki...

cook tesekkurler gulumsecim. :))

Aylin at Lila Moonlight dedi ki...

Cok guzel bir kostum film kritigi olmus : ) Ben de Venedik goruntuleri ve guzel kostumler icin seyrettim bu filmi : ) Hatta o kadar hosuma gitmisti ki, hemen gunubirlik bir Venedik yapmistim hizli trenle : )

PELLORA dedi ki...

Gözlerimi alamadım! ben bu filmi nası es geçmişim.. kostümler için hemen izlicem:)

The Lizard Queen dedi ki...

@aylin at lila moonlight ah aylincim, floransa'da yasayinca gunubirlik venedik'e gidilebiliyor tabiii. bohu bohu bohu. :(( saka bir yana, cok tesekkur ederim. begenmene sevindim. :)

@pellora mutlaka izlemelisin mutlaka. kiyafetler guzel olmasaydi asla onermezdim ama kendi gozlerinle gormelisin! :)

Adsız dedi ki...

Angelina Jolie bu filmde çok şıktı gerçekten! ayrıca bu kadının yüz şekline bayılıyorum..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...