7 Haziran 2012 Perşembe

LIZ'SPIRATION BOARD #2


  • Saçlarımı ne yapsam, ne etsem diye düşündüğüm şu günlerde en büyük ilhamımı saçları her daim güzel olmuş bir kadından, Brigitte Bardot’dan alıyorum. Yukarıda görmüş olduğunuz iki fotoğrafında da sarının farklı tonlarını nasıl da güzel taşıyor. Et Dieu crea la Brigitte!
  • 60'lı yıllarda geçen ve Pan Am hosteslerinin maceralarını konu edinen Pan Am adlı dizi de bir başka ilham kaynağım. Kostümler, makyaj, saç, her bir şey muh-te-şem.
  • Korkusuz, çizginin dışına çıkan, yaratıcı, cesur tasarımları podyumlarda görmek beni her zaman heyecanlandırmıştır. Australia Fashion Week 2012’deki Romance Was Born defilesi de bunlardan biriydi. Çizgi romanlardan esinlenen bu koleksiyondan bir kuple için tık tık.
  • Stella McCartney yalnızca tasarımlarıyla değil, hayattaki duruşuyla da beni derinden etkileyen bir tasarımcı. Tasarımlarında asla gerçek deri ve kürk kullanmayan, etik modanın temsilcisi bu kadını herkes kendisine örnek almalı.
  • Fotoğrafçı Cindy Sherman, Marc Jacobs Resort 2013’ün ilham kaynağı, Marc Jacobs ise hepimizin. Şu koleksiyonun güzelliğine bir bakın!
  • Podyumlardaki, dergilerdeki moda güzel ama sokaktaki bambaşka. Yalnızca ben değil, en büyük tasarımcılar bile sokaktan besleniyor. Bu beslenmeye şüphesiz ki en büyük katkıyı da Paris’in, Stockholm’un, Tokyo’nun modasını ayağımıza getiren sokak modası fotoğrafçıları sağlıyor. Favorilerimden biri ise The Sartorialist.
  • Çılgın bir bahar temizliği yaparken bulduğum bir koca kutu dolusu ortaokul ve lise yıllarımdan kalma mektuplar, eskiye olan özlemin 2000’lerde neden bu kadar tavan yaptığı üzerinde bir kez daha düşünmeme vesile oldu. Çünkü eskiden dokunabiliyorduk her şeye. Mektuplara, fotoğraflara, plaklara dokunabiliyorduk. Ve dokunmak, hissetmektir. Bu nedenle eskiye dair olan her şey, bana ilham vermeye devam edecek.
  • Emin olamadığında kırmızı giy, diyor Bill Blass. Burada kalsın bu tümce, ilham vereceği zaman elbette ki gelecektir.
  • Lomo’lar! Evimin bir duvarına sıra sıra raflar döşeyip, bu rafları rengarenk lomo’lar ile kaplamak istiyorum. Kolye niyetine boynuma, bilezik niyetine bileğime dolamak istiyorum. İSTİYORUM.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

birgitte bardot gercekten cok harika bir kadindi.. cok seksi ve hos bir kadindi bence !
saclar konusunda cok haklisin.. onun o dalgali dolgun saclari benimde her zaman cok hosuma gitmistir !

stella mccartney hakkinda bir yazi okumustum cok ilgimi cekmisti.. kendisi moda dünyasinda kendini ispatlamak icin cok ugrasmis.. ilk basta babasi müzisyen diye hazira kondu diye yazilar yazilmis.. ama tasarimlariyla agirligiyla zaten o yerini ve kendini belli etti.. seninde söyledigin gibi hem kendisi hem de tasarimlari harika !!

pembe fiyonk dedi ki...

harika bir yazı ve görsel olmuş. stellanın hikayesini öğrendikçe, hayata karşı duruşuna hayran kalıyorum

deniz saatçioğlu dedi ki...

Ah keşke saçlarım Bridget Bardot nunkiler gibi olabilse, ama yakınından bile geçmiyor maalesef :( Seninkiler bence çok güzel ve ona çok yakın, ne şanslısın

denizsaatcioglu.blogspot.com

Lumos Design dedi ki...

ah lomolar ah! ben de bir tane istiyorum doğrusu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...