15 Kasım 2010 Pazartesi

SineModa'da Bu Hafta: Onur Yüksel (Blogger)

“Beni rüyanda bile öldürsen, uyandığında özür dilemen gerekir” cümlesi senin için hiçbir anlam ifade etmiyorsa; hatta bu cümlenin çeşitli versiyonlarını hazırlayıp; eşe, dosta, sevgiliye, arkadaşa günlük hayatta bir kere dahi olsa söylemediysen; Like A Virgin şarkısını dinlerken gözünün önünde bir bakire yerine bir fahişe canlanmıyorsa; garsona bahşiş bırakma üzerine saatlerce konuşulabileceğine dair şüphelerin varsa; kahverengi dendiğinde, bir renkten ziyade, aklına ilk olarak bok, hemen akabinde de Quentin Tarantino gelmiyorsa; hepinizin kulaklarını keseceğim, pardon çekeceğim.

Reservoir Dogs, Quentin Tarantino’nun ilk filmi; yani Pulp Fiction’ı, Natural Born Killers’ı, Kill Bill’i ileride hayatımıza sokacak olan adamın. Bu film; düşük bütçesine rağmen sahip olduğu şahane oyuncu kadrosuyla, artık Tarantino’nun imzası haline gelmiş bol kanlı sahneleriyle, aklımıza kazınan kulak kesme hadisesiyle, ilginç diyaloglarıyla ve enfes müzikleriyle bağımsız sinemanın en önemli filmlerinden biri haline gelmiş ve birçok kişinin arşivinde ayrı bir yere sahip olmuştur.

O kişilerden biri de Onur Yüksel, ya da gerçek adını vermeyip, sadece Mr. Blonde demeliyim.

Mr. Blonde’un aşağıdaki fotoğraflarına bakmadan önce Stuck In The Middle With You şarkısını açın. Havaya girin, ama çok da değil. Birileri kulağını kaybetsin istemeyiz.

Michael Madsen (Mr. Blonde)

Onur Yüksel (Mr. Blonde)

Neden Rezervuar Köpekleri’ni seçtin Onur?

Tarantino'nun sinemaya getirdiği dağınık kurgu yaklaşımını çok takdir ediyorum ve benim için siyah ince kravat demek Rezervuar Köpekleri demek.

Bu çekim için nasıl hazırlandın?

Çok yoğun bir dönem içinde bocalıyordum ve kısa sürede karar verip fotoğraflamak gerekiyordu. Film hazır, kıyafet de -zaten- dolabımda sabit duranlar arasında olunca doğru pozu vermek kaldı; lakin poz verme kısmı çok zor, “Hiç öyle göründüğü gibi değil,” derler ya, aynen öyle. Şimdi de Kenya yolculuğu için son hazırlıkları yapıyorum, birazdan yola çıkacağım. :)

Filmin en sevdiğin sahnesi?

Mr. Blonde'un Mr White 'a “Are you gonna bark all day little doggie or are you gonna bite?” dediği an. Kısa ve net.


Peki filmin en sevdiğin karakteri ve neden?

Mr. Blonde, çünkü stil sahibi. Filmdeki ana karakterlerin hepsi aynı takımı giyiyor; lakin hepsinde duruşu farklı. Bu duruş farklılığında vücut yapıları ne kadar etkili ise karakterlerin kişilikleri de bir o kadar etkili.

Sence bir erkeği en çekici gösteren kıyafet takım elbise midir?

Takım elbisenin bir erkeği çekici göstereceğini söylemek zor, ama yanlış seçilmiş bir takımın erkeği mafya üyesi gibi göstereceği kesin. Kıyafet seçerken o an moda olanı seçmek çok riskli, aslında sizin seçtiğiniz bir kıyafeti değil de moda olanı basmakalıp taşımak ne kadar eğlenceli ve size özgü olabilir ki.

Soracağın soru ile bir kişi Tiglon’dan Sex And The City 2 dvd’si ve çantası kazanacak. Haydi sor bakalım.

Rezervuar Köpekleri’nde serseri görünümü takım elbise ile başarılı bir şekilde birleştiren Betsy Heimann, Tarantino’nun başka hangi filminde çalışmıştır?

----------------------

*İpucu: Uma Thurman
*Kazanan kişi; doğru cevabı yorum olarak bırakan kişiler arasından random.org kullanılarak belirlenecek olup, 3 Aralık tarihinde bu yazının altına eklenecektir. Yorumunuza mail adresinizi de eklemeyi ve Twitter üzerinden yazının linkini paylaşıp, sonuna @gizemdalyan 'ı eklemeyi unutmayın.
*Fotoğrafların hepsi Onur Yüksel tarafından bu blog için çekilmiştir. Lütfen onlara danışmadan, izinsiz kullanmayınız. 



Kazanan:Modacı

13 yorum:

Dennis Satıyor dedi ki...

Pulp Fiction
dennissatiyor@gmail.com

http://twitter.com/#!/dnzu/status/4059013608120320

Unknown dedi ki...

Pulp Fiction

ebrusoylu@gmail.com

twitter : modahaftasi

Travis dedi ki...

Pulp Fiction .
dvd için değil, tarantino için verdim cevabı. hem mr.blonde'a ve tüm mr.blonde'culara sesleniyorum. Neden mr.blonde sorusunun cevabı "onun bir stili var" değildir. olmamalıdır da. herbir karakterin kendine has stili vardır. mr.blonde seçilir çünkü en maço gözüken odur. maçoların ise günümüzde hala sevildiği tek yer sinema dünyasıdır. kaçımız gerçek hayatta böyle olabilir ya da böyle olanı sevebiliriz ki? yansıtma yapılmış, kendimizde olmayanı mr.blonde görmüş ve sevmişiz denmeli kanımca. yoksa mt.pink'e olan hayranlıgım başka şekilde açıklanamaz.

Travis dedi ki...

anlaşıldığı üzere benim cevabım sorulan soruya değil, sorana.

ezgi dedi ki...

pek tabi pulp fiction beybi!
bildim mi? :)

ezgibozkur@gmail.com

bahar kaplan dedi ki...

pulp fiction

bbaharkaplan@gmail.com

Adsız dedi ki...

Pulp Fiction. mail adresim: g_alagoz@hotmail.com

Ebru dedi ki...

pulp fiction.....
shaila_12@hotmail.com
http://twitter.com/Epppprrruuu

Adsız dedi ki...

pulp fiction daa:)

Adsız dedi ki...

bu da mailim mervepy@hotmail.com

Unknown dedi ki...

cevap veriyoruuum pulp fiction
nazlicelebi@gmail.com
tesekkur ederiz gizem dalyan =)

Adsız dedi ki...

ben bulduumm ben bulduuummm beni seçiiinnn :D:D
pulp fiction.
dilekalagoz90@hotmail.com

ilknur dedi ki...

Pulp Fiction
Kill Bill

sunayilknur@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...