6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kate ‘The Mad Hatter’ Middleton


Fascinator denilen, kafesli tüller, tüyler, boncuklar, taşlar, çiçeklerle süslenmiş saç aksesuarlarının geçtiğimiz Ocak ayından beri Google’da %50 daha fazla arandığını, online alışveriş sitelerindeki, mağazalardaki satışlarının arttığını ve insanların bu aksesuarlara eskisinden çok daha fazla rağbet gösterdiğini biliyor muydunuz? Şapka tasarımcıları ise eskiden bir statü sembolü olan şapkalara ve saç aksesuarlarına karşı artan bu ilgiden pek tabii çok memnunlar. Peki ne oldu da insanlar birdenbire büyük ve gösterişli saç aksesuarlarına yeniden ilgi duymaya başladılar? Bu soru tasarımcılara yöneltildiğinde ise hepsi bir ağızdan, sözleşmiş gibi şu cevabı veriyorlar: Kate Middleton.


Kate Middleton, Cambridge Dükü William ile evlenerek prenses ünvanını almış olabilir ama moda dünyasında çoktan kraliçeliğe layık görülüp “Queen of Hats” yani “Şapkaların Kraliçesi” olarak anılmaya başladı bile. Evlilik partisine katılacak olan davetlilerden bazılarına şapka tasarlaması için Philip Treacy (kendisi Sex and the City’nin Londra galasında Sarah Jessica Parker’ın taktığı ve oldukça konuşulan yeşil fascinator’ın da tasarımcısı olur) ile anlaştığı, düğünlerde, davetlerde karşımıza hep fascinator’larla çıktığı düşünülecek olursa; bu ünvan hiç de haksız sayılmaz.


Galvin-ized Headwear’ın arkasındaki isim Marie Galvin’in de dediği gibi; İngiltere için şapka her zaman önemliydi, kraliçeler hep şapka takarlardı ama hiçbiri böyle modaya uygun tercihler yapmamıştı. Kate şapkalarını kruvaze ceketler ya da elbiselerle kombinleyerek, kraliyet şıklığından da asla ödün vermeden son derece modern bir çizgi yakalamayı başarabiliyor. Bu aksesuarlar sayesinde giyimini sıkıcı olmaktan kurtararak oldukça renkli ve dikkat çekici bir hale getirebiliyor.


Üstelik bu akım sadece İngiltere ile sınırlı kalmadı, Amerika’ya da sıçradı. Tasarımcılar dünyanın her yerinden sipariş aldıklarını, özellikle de gelin aksesuarı olarak fazlaca tercih edildiğini söylüyorlar.

Bu akımı Türkiye'ye de sıçratmak isteyenler için güzel saç aksesuarları bulabilecekleri birkaç yer önerisi:

- Wicked by İpek Yaylacıoğlu ( Kendisi bu blog'a konuk olarak hikayesini anlatmıştı. Onu da buradan okuyabilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...