7 Eylül 2011 Çarşamba

Ulyana Sergeenko'nun 2011-2012 Sonbahar/Kış Koleksiyonu

Uzun zamandır hiçbir look book beni bu kadar heyecanlandırmamış, hiçbir koleksiyondaki tüm parçaları -ayırt etmeden- bu kadar büyük bir tutkuyla istememiştim. Aslen bir fotoğrafçı olan, ama sahip olduğu stili her şeyin önüne geçen son dönemlerin en önemli stil ikonu, sokak fotoğrafçılarının gözdesi Ulyana Sergeenko, nihayetinde ilk koleksiyonunun look book’unu su yüzüne çıkardı ve gerek koleksiyondaki parçalarla, gerek fotoğrafların muhteşemliğiyle zaten stiline hayran olan birçok kişiyi kendisine yine, yeni, yeniden hayran bıraktı.





Koleksiyondaki her parça buram buram Ulyana kokuyor, sanki her bir parça kendi gardırobundan fırlamış gibi. Giyim tarzı ve stil anlayışı, adeta bir projektörle yansıtılmışçasına koleksiyondaki her parçada çok keskin bir biçimde hissediliyor. Stilinin en öne çıkan özelliğinin 50’li yıllara yaptığı göndermeler ve kendisinin bir Rus olduğu düşünülecek olursa, “50’li yılların Sovyet Vogue İllüstrasyonu” diye tanımladığı koleksiyonunun aslında tamamen kendi stil anlayışının bir dışavurumu olduğu çok daha iyi anlaşılabilir. Koleksiyondaki kırmızı elbisenin neredeyse aynısını, Giambattista Valli’nin 2010’daki Paris defilesinde Ulyana’nın üzerinde görmüştük zaten. Koleksiyonun bel kemiğini oluşturan yüksek belli uzun etekler, karpuz kollar, kabarık etekler, başa bağlanan eşarplar, çiçek desenleri ve önlük elbiseler, Ulyana Sergeenko’nun kişisel stilinin de olmazsa olmaz parçaları.





Sonuç olarak muhteşem bir stil, yetenekli bir fotoğrafçının gözü ve 50’li yıllar aynı potada eritilince ortaya çıkan bu look book tek kelimeyle harika gözüküyor.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bakmalara doyamadım =)

darkolivee dedi ki...

harika bir kadın yaa...
az önce nette gördüm Ulyana Sergeenko yu o insansa biz neyiz yaa pööfff...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...