13 Ekim 2011 Perşembe

Nasıl Marilyn Monroe Olurum?

Marilyn Monroe; hiçbir zaman eskimeyecek, demode olmayacak ve unutulmayacak bir kadın. O, dünya döndükçe beyaz elbisesinin eteklerini uçurmaya, sapsarı saçları ve kıpkırmızı dudaklarıyla ilgi odağı olmaya, Chanel No. 5 ile beraber anılmaya ve “Diamonds are a girl’s best friend” demeye devam edecek, ediyor da. Tişörtlerimizin, çantalarımızın, koltuklarımızın, saatlerimizin, kolyelerimizin, nevresim takımlarımızın üzerinde yaşamaya ve kendini sürekli hatırlatmaya devam ediyor.

Bu sene ise kendisi ününe ün katacak gibi gözüküyor, bu yıl tam anlamıyla –yine, yeni, yeniden- bir Marilyn yılı olacak. Tabii 4 Kasım tarihinde vizyona girecek olan My Week with Marilyn adlı filmin bunda etkisi büyük. Şimdiden dergileri Marilyn esintili çekimler süslemeye başladı bile.

Bunlardan biri My Week with Marilyn’de Marilyn Monroe’yu canlandıran Michelle Williams’ın Marilyn olarak Vogue sayfalarında boy gösterdiği çekim.

Vogue US, Ekim 2011

Bir diğeri de Lovecat için yapılan Marilyn Off Duty adlı çekim. Bu çekimde Andrej Pejic modern görünümlü bir Marilyn Monroe’yu canlandırıyor.

Lovecat Magazine #2

Hazır Marilyn Monroe olmak bu kadar revaçtayken ve hazır Halloween de yaklaşıyorken biz neden fırsattan istifade etmeyelim? Günlük hayatımızda otellerde ünlü taklidi yapan animatörler gibi gözükmemek için bir kısmını (mesela yalnızca makyajını), Halloween’de ise pekala hepsini uygulayarak Marilyn olabiliriz. Peki ama nasıl olacağız?

Marilyn olmanın en önemli kısmı saç ve makyaj. İsterseniz Gentlemen Prefer Blondes filmindeki pembe elbisenin aynısını bulun, ama saçınız ve makyajınız Marilyn’inki gibi değilse ne yazık ki yalnızca pembe elbise giymiş biri gibi gözükeceksiniz. Saçınız zaten platine dönük bir sarıysa işiniz çok kolay; ihtiyacınız olan tek şey bigudi ve biraz sprey. Ama koyu saç rengine sahipseniz de üzülmeyin, bu sefer de peruklar imdadınıza yetişecek.

Aşağıda iki video var; ikisinde de nasıl Marilyn olunacağı anlatılıyor. Birinde peruk kullanılırken, diğerinde bigudiler yardımıyla nasıl Marilyn saçına sahip olunabileceği gösteriliyor. İkisinde de sonuç Marilyn, yani muhteşem. (İkinci videonun oldukça komik olduğunu da ekleyeyim.)





Saç ve makyaj hazırsa işin en önemli kısmını halletmişsiniz ve artık giyinmeye başlayabilirsiniz demektir. Halter elbise, Marilyn Monroe olma yolundaki kurtarıcınız olacaktır. Marilyn Monroe’nun The Seven Year Itch filminde giydiği beyaz halter elbiseyle ikonikleştiğini düşünecek olursak, beyaz halter elbise tercih etmeniz çok doğru bir seçim. Ama onu çok klişe buluyor ve başka bir şeyler denemek istiyorsanız, o zaman tercihinizi kalem etek ve üzerine gömlek ya da kazaktan yana kullanabilirsiniz. Yaka hattı kalp şeklinde olan veya straplez bir elbise ile beraber giyeceğiniz uzun eldivenler de işinizi görecektir. Zaten bu iki elbise, Marilyn’in en sevdiği elbise modelleri arasında yer alıyor. Marilyn Monroe’ya göre bir kadının vücudu saklanmamalı, aksine gösterilmeli. Bu nedenle her ne giyerseniz giyin, kıyafetin vücudunuza oturduğundan emin olun. Renk tercihinizi ise Marilyn’in en sevdiği renklerden, yani krem, siyah, bej, şampanya, kırmızı, kahverengi ya da beyazdan yana kullanın. Mücevher ise Marilyn’in stilinin kilit noktasını oluşturuyor. Kıyafetinizi göz alıcı bir bilezik, kolye veya küpe ile süslemeyi unutmayın. Ayakkabıya gelince mutlaka ama mutlaka topuklu olmalı. Burnu açık topuklu bir ayakkabı ile görünümünüzü tamamlayın.

Saçınız ve makyajınız hazır, kıyafetiniz tamam. O halde evden çıkmaya hazırsınız. Çıkmadan önce gün içinde tazelemek için kırmızı rujunuzu çantanıza atmayı ve Chanel No. 5 sürmeyi unutmayın. Bütün bu hazırlıklar esnasında ise playlist’iniz hazır ve nazır olsun.


Fotolar: Andrej Pejic, Fashion Gone Rouge

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika bir post olmuş! Audrey’ci olmama rağmen Marilyn olasım geldi birden ;) Yılların eskitmek yerine daha da değerli kıldığı kült stili ile kendisine hayranlık duyuyorum. O kadar ki Chanel no.5 ve kırmızı ruj tamam, saçları da bigudilersem being Marily adlı bir çekim yapabilirim :p


BeTwin Us

The Lizard Queen dedi ki...

kesinlikle yapmalisin. eminim cok yakisacaktir. hem styling konusunda da cok basarili olacagindan adim gibi eminim. :))

yıldız dedi ki...

http://yildizlimakyaj.blogspot.com/2011/10/china-glaze-giveaway.html
çekilişime beklerim;)

izlediğim blogları ziyaret edip davet ediyorum:)
sevgiler
yıldız

my lifebook dedi ki...

Marilyn insan değil bence.İnsansa da gelişmiş, zenginleştirilmiş, torpil geçilmiş bir versiyon:) Some like it hot izlerken bir dişi yaratık her anında nasıl bu kadar büyüleyici ve muhteşem olabilir diye düşünüyorum. My week with Marilyn i de sabırsızlıkla bekliyorum ama O'nu oynayan kimseyi hiçbir zaman pek başarılı bulamıyorum:( Vee son olarak çok güzel post, ellerine sağlık, Marilyn aşkım depreşti, Gentelmen prefer blondes i bulup izlicem sanırım:)

The Lizard Queen dedi ki...

my lifebook, aslinda ben de betwin us gibi audrey'ciyimdir. ama marilyn hakkinda dediklerine de katilmamak elde degil. boylesine harika ozelliklerle dolu bir kadinin mutlu olamamsi olmasi da isin uzucu kismi. michelle williams oldukca zor bir rol ustlenmis, muhtemelen herkes eletirilecek bir sey bulacaktir. marilyn olmak kolay degil sonucta. ama kim bilir, belki val kilmer'in jim morrison performansi gibi bir seyle de karsilasabiliriz. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...