14 Mayıs 2012 Pazartesi

SHOE QUEEN: Ruthie Davis'in Gönülçelen Tasarımları


Aklınızı bir an için Louboutin’lerden, gözlerinizi bir anlığına Nicholas Kirkwood  ve Jimmy Choo’lardan parmağımı doğrulttuğum yere kaydırın; yani Ruthie Davis’e. Çünkü o da en az bu saydığım isimler kadar kalp atışlarını hızlandıran, rüyalara giren, gönülçelen ayakkabılar tasarlıyor.


Ayakkabılarla olan ilişkisi her kadınınki gibi başlamış; yani onlara aşık olarak. Kendisi iki yaşından beri ayakkabılara vurgun olduğunu söylüyor. Genç bir kızken gardırobunu gören babası ona şöyle demiş: “Ya çok zengin birisiyle evleneceksin ya da ayakkabı bağımlığını destekleyebilmek için ayakkabı işine gireceksin.” Ve Ruthie Davis, ikincisini yapmayı tercih etmiş.


Ayakkabı dünyasına pazarlama departmanından giren Ruthie Davis, ilk işi olan Reebok’ta çalışırken dahi asıl tutkusunun yaratma, bir şeyler üretme olduğunu fark etmiş ama o zamanlar bunu bir kariyer olarak düşünmemiş. Reebok, Ugg Australia ve Tommy Hilfiger gibi markalarla dolu başarılı bir iş hayatına sahip iken bir gün kocası sormuş, “Tommy Hilfiger için mi çalışmak istiyorsun yoksa Tommy Hilfiger olmak mı?” Yine ikinci şıkkı tercih eden Davis, böylelikle 2006 yılında kendi adını taşıyan markası altında ayakkabı ve çanta tasarımları yapmaya başlamış.


“Eğer bir şeyin düzgün yapılmasını istiyorsan, onu kendin yap” cümlesini kendine motto edinen Ruthie Davis'in ayakkabı ve çantalarını tercih eden ünlülerin sayısı oldukça fazla. Lady Gaga, Jennifer Lopez, Fergie, Beyonce, Miley Cyrus ve Penelope Cruz  gibi stilleriyle birçok kişiyi etkileyen isimler bunlardan yalnızca birkaçı.



Kadınların ne istediğini biliyorum, gibi iddialı bir cümle sarf etmiş kendisi ama katılmamak elde değil. Çünkü bu ayakkabılardan istememek namümkün.

Fotolar: Ruthie Davis Facebook sayfası

6 yorum:

j.d. dedi ki...

İnanır mısın Ruthie Davis yazısı taslak olarak bekliyordu :D
Ruthie Davis'in tasarladıkları diğer koleksiyonlara pek benzemiyor,neredeyse ayakkabıların hepsi çılgın ve uçuk kaçık yani tam benim sevdiğimden :D

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Hep babamın suçu, zamanında bana diyeydi, ya zengin koca, ya git kendin tasarla diye, biz de bir tommy hillfiger olurduk kimbilir? Yoksa kabiliyet meselesi falan değil tamamen kızını dövemeyen dizini olayı:))

Prensesin Masalı dedi ki...

bayildim cok güzeller :) bendede var Ayakabbi aski :) Blogunu yeni kesfettim Prensesin Masalinada beklerim Sevgiler :)

http://prensesin-masali.blogspot.de/

Unknown dedi ki...

Güzeller gotik etkisi ayakkabının havasını değiştirmiş özellikle topukta ki pullar bonıbon gibi çok tatlı duruyo bayıldım son resme.=)

Bende beklerim http://kuguce.blogspot.com/

Kuzununannesi dedi ki...

ayakkabı hastalıgı olan benım ıcın ne olsa kabulum :)

Asli dedi ki...

ayakabbilara bayildimm, renkler süper duruyor! benim blogumada beklerim!:)

uyuyakalanguezel.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...