10 Mayıs 2012 Perşembe

MÜKEMMEL İKİLİ: BEYAZ ve ALTIN


Tat alma duyumuza hitap eden yemeklerde o tadı mükemmel kılacak, doruk noktasına ulaştıracak bir detay vardır. Güllacın üzerine serpilen nar taneleri gibi. Pekmeze sırnaşan tahin gibi. Bozanın refakatçisi leblebi gibi. Çünkü bazı şeyler birlikteyken daha güzeldir.

Kate Moss’un üzerine dökülen Johnny Depp sosunda, Brad Pitt ile Angelina Jolie’nin aynı kapta karıştırılmasıyla oluşan Brangelina adlı tatlıda olduğu gibi nasıl ayrı ayrı da oldukça güzel ama bir araya gelince mükemmeliyeti oluşturan çiftler varsa, altın ile beyazın beraberliği de öyle bir şey sanki.

Sienna Miller, bu ikiliyi hakkını vererek kullananlardan.

Altın, ‘küçükken hiç sevmeme, büyüdükçe ise vazgeçememe” rengi olduğundan bana büyümenin, olgunlaşmanın rengi gibi gelmiştir hep. Beyaz ise hepimizin bildiği üzere masumiyeti temsil eder. Birinin saflığı ve naifliği, diğerinin gücü, gösterişi ve zenginliği temsil ettiği bu iki rengin birlikteliği; güçlü ama kırılgan, zengin ama mütevazi bir stil doğuruyor.


Özgür Masur’un 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu, bu ikilinin birlikteliğine yapılmış bir serenat gibiydi adeta. Masumiyet adını taşıyan koleksiyonda altın ve beyazın uyumu dikkat çekiyordu.


Aynı şekilde Versace 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu, altın rengi detayları bulunan beyaz ceketler, etekler, çantalar ve elbiselerle doluydu. Beyaz ile saflık ve naiflik katılmış Versace kadını, altın rengiyle ayaklarını yere sağlam bastığını gösteriyordu.


Bize bugüne kadar hep üç beyazdan uzak durmamız gerektiği öğretildi. Ama bir beyaz var ki, onu hep yakınımızda tutmalıyız; o da altının yanındaki beyaz.

Fotolar: We Heart It, Style.com, Moda Türkiye, Chictopia

7 yorum:

CMOS dedi ki...

bu iki rengi bende çok yakıştırıyorum birbirine.Rokoko dekorasyonlarından ilham alınmış gibi bir etki yaratıyor yuvarlak kesimler olmasa bile:) (rokoko dönemini yeni araştırdım ödevim için ordan biliyorum :P )

Ayrıca sana bir haberim var büyük finale kaldım!

Ancak başka bir çizimimi seçmiş jüri=)

İlerde mutlaka gams i daha da bir açıp şahsına münhasır bir koleksiyon çıkarıp aynı zamanda defileyle taçlandırmak hayallerimin arasına girdi bile:)

Hatta daha da bir hayale dalabilirsem eğer; açılışı da sana gönderdiğim tasarım yapar, salon kopar, aşkışlar havada uçuşur falan:)))

Bir moda tasarım öğrencisi mütemadiyen hayal kurmar=))))

serinus dedi ki...

yazıdaki betimlemelere bayıldım :)

Bc dedi ki...

harika bir post olmuş blogu genel anlamıyla çok begendim..

Adsız dedi ki...

benzetmeler betimlemeler harika.ilham çok kuvvetli. en üst sağdaki chanel geçmiş görsellerden hafızamda ve kalbimde kalan parçalardan :)

iyi harmanlanınca bencede çok kuvvetli ve güçlü görünüm :)

Ç. dedi ki...

Chanel Cantasini istiyorummmm HEMEN:D

Zelis dedi ki...

Hemfikiriz, Chanel beni mest ettiiii, bende istiyorum :P

fashionizelife dedi ki...

post süper, blogun da çok güzel:)
http://fashionizelife.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...