19 Mayıs 2012 Cumartesi

SineModa: Paradise Kiss


Nasıl oldu bilmiyorum. Çünkü benim için Japon sineması Takashi Miike ya da Akira Kurosawa gibi isimler demek. Ama bir anda kendimi bir gece vakti Paradise Kiss adlı bir Japon gençlik filmini izlerken buluverdim ve olaylar gelişti.


Filme dair beni cezbeden tek şey, filmin konusunu okurken gözüme takılan kelimelerden biriydi; moda. Ve izlemem için de yeterli bir sebepti. Film bir grup gencin ilişkilerini, hayallerini, kimlik çatışmalarını moda çerçevesinden anlatıyor. Yukari Hayasaka, annesinin yüksek beklentilerini karşılamak ve onu memnun etmek için sürekli ders çalışan, kim olduğundan ziyade annesinin kim olması istediğine odaklanmış kafası karışık bir lise öğrencisi. Bir gün yolda yürürken oldukça farklı bir tarza sahip olan bir çocuk peşine takılıyor. Yukari çocuktan kaçmaya çalışırken bir başkasına çarparak yere düşüyor ve bayılıyor. Gözlerini açtığında ise kendisini bilmediği bir yerde ve ilginç tipli insanların arasında buluyor. Bu ilginç tipli insanlar, “Paradise Kiss” adlı markaları altında tasarımlar yapan moda okulu öğrencileri ve bulunduğu yer de “Paradise Kiss”in atölyesi. Okul festivalinin moda yarışmasına katılacak bu ekip, Yukari’yi modelleri yapmak isteyince Yukari daha önce hiç bilmediği bir dünyanın içine düşüyor ve bu sayede kendini keşfediyor, aşkı buluyor, moda ve modellik dünyasının kapılarını aralıyor.


Paradise Kiss aslında Ai Yazawa’nın 1999-2003 tarihleri arasında yayınlanmış bir mangası. 2005 yılında yayınlanmış 12 bölümden oluşan bir animesi de var. Orjinalinde kurgusu ve sonu filmdekinden çok farklı. Filmin daha eğlenceli ve moda anlamında daha doyurucu olduğunu söyleyebilirim. Çılgın Japon sokak stilini görmek isteyenler, mutlu sonları sevenler, eğlenceli gençlik filmlerinden hoşlananlar filmini; yoğun bir aşk hikayesini izlemek isteyenler, gerçekçi sonların daha inandırıcı olduğunu düşünenler ve her şeyden önce anime sevenler de animesini tercih edebilirler.

Fotolar: World of Yamaguchi Hoshiko, Unlimited Desires, Between Wor(L)ds

2 yorum:

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

bende evilik MiM in var...

Nur K.♥ dedi ki...

Filmin hikayesi güzelmiş:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...