21 Temmuz 2011 Perşembe

FASHION IN MOTION: Stil Önerileri

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler. Bunu bu yazıya uyarlarsak, şöyle de diyebiliriz: Bir video bin kelimeden iyidir. Belki de anlatması 4 ayrı uzun yazıyı gerektirecek birbirinden farklı konular, yalnızca 4 video ile işte karşınızda.

İlk video Anna Dello Russo’dan geliyor. Dj arkadaşı ile yaptığı Fashion Shower adlı çalışmada, Mark Fast elbisesi içinde dans eden Anna Dello Russo, modaya dair acı bir gerçeği yüzümüze çarpıyor: Moda asla rahat olmamalı. Coco Chanel'in konfor odaklı moda anlayışına taban tabana zıt olsa da, Anna’nın bu mottosunu bugüne kadar verilmiş en önemli (ya da en gerçekçi diyelim) stil tavsiyelerinden biri olarak kayıtlara geçirebiliriz.




Eşarplar hayatımızda önemli bir yer teşkil ettiği gibi, çok amaçlı olarak da kullanılabiliyorlar. İster boynumuzu, ister belimizi, ister de kafamızı süsleyebiliyorlar. Nasıl ve ne şekilde kullanacağımız tamamen bizim yaratıcılığımıza kalmış. Bu video da bir saç aksesuarı olarak eşarbı 3 farklı şekilde nasıl kullanabileceğimizi gösteriyor. The Moroccan Princess adlı bağlama tekniği, en kısa zamanda denenecekler listemde çoktan yerini aldı bile.


How To Tie A Turband 3 Ways from LEAFtv on Vimeo.


Yapımı çok basit ama inanılmaz şık duran, Yunan tanrıçalarına gönderme yapacağımız bir saç modelinin videosu. Kötü saç günlerinin, unutulan ya da son anda ortaya çıkan davetlerin de kurtarıcısı olabilir aynı zamanda.




Bu son videoda da kendime pek yakıştıramadığım, ama başkalarında gördüğümde beğendiğim bir şey, yani tırnak süsleme sanatı anlatılıyor. Hatta içlerinden birinin biraz farklısını Cherry Blossom Girl de uygulamış, şurada da paylaşmıştı.

1 yorum:

evrim dedi ki...

Bu sac modele bayiliyorum!! Bu videoyu saklicam :D
http://maffionista.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...