7 Temmuz 2011 Perşembe

Galliano'suz Bir Dior'a Humor Chic Yorumu

Dior Fall 2011 Couture Collection

Bildiğiniz üzere John Galliano; Dior’dan tatsız bir şekilde ayrılmak zorunda kalmış (aslında bu kibarcası, kısaca kovuldu da diyebiliriz), onun boşluğunu da Bill Gaytten doldurmuştu. Ya da doldurmaya çalıştı desek daha doğru olabilir; zira Paris Couture Haftası’nda Bill Gaytten’in ellerinden çıkan Dior koleksiyonunu görenler, Galliano’nun yokluğunu ciddi anlamda hissettiler. Bir şeyin değerini, ancak onun yokluğunda anlayabileceğiniz gerçeği burada da gün yüzüne çıktı. Şahsen ben, bu son koleksiyonu görene kadar, Galliano’nun Dior için önemini her ne kadar bilsem de yine de tam olarak idrak edememiş, herkesin bir şekilde yerinin doldurulabileceğine dair olan inancımı yeniden perçinlemiştim. Çünkü Alexander McQueen gibi bir tasarımcının bile yeri, kreatif direktör olarak markanın başına geçen Sarah Burton tarafından doldurulmuş, üstelik oldukça da iyi kotarılmıştı. Lakin Dior için ne yazık ki durum öyle olmadı. Koleksiyonun görücüye çıkmasının hemen ardından pek çok yerde bu koleksiyonun bir felaket olduğu ya da Gallliano’suz bir Dior’un can çekiştiği yazıldı. Koleksiyonun fotoğraflarını ilk gördüğümde ise bende uyanan hissiyat şuydu: Eğer bana bu fotoğrafların bir Dior defilesinden olduğunu söylemezseniz, beni bunun bir okulun moda tasarımcısı öğrencilerinin mezuniyet defilesi olduğuna kesinlikle inandırabilirsiniz. Hatta bu şekilde baktığımda bazı parçaları yaratıcı ve dikkat çekici bulmam bile mümkün olabilir. Ama konu bir Dior defilesi olunca ne yazık ki tasarımlar beklentileri karşılayamıyor. Yine de peşin hükümlü olmamamak, tek bir koleksiyona dayanarak ağır eleştirilerde bulunmamak gerektiğini düşünüyorum.

Dior Fall 2011 Couture Collection

Peki bunları niye yazdım? Ne Galliano’nun tasarımlarına methiye düzmek, ne Bill Gaytten’i eleştirmek, ne de bu son gelişmeleri sizinle paylaşmak için. Bütün bu verilen ön bilgilerin nedeni aslında sadece bu sabah Humor Chic adlı blog’da gördüğüm bir illüstrasyon içindi. Alexsandro Palombo’nun bu harika blog’una daha önce şurada değinmiş ve sıkı bir takipçisi olduğumu belirtmiştim.

İşte bütün bunları bana yazdıran, Galliano'nun Christian Dior şirketinin CEO'su Bernard Arnault ile beraber resmedildiği 'Do You Remember About Me?' adlı çalışma :) :


Fotolar: Humor Chic, NY Mag

1 yorum:

Unknown dedi ki...

blogunuzu inceledim çok beğendim moda hakkındaki bilgiler harika:)Sizde blogumu incelerseniz çok sevinirim.Görüşleriniz benim için önemli teşekkürler:)
http://thevintagedresses.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...