17 Temmuz 2011 Pazar

SHOE QUEEN: Miis Gibi Ayakkabılar

Ayakkabı tutkunlarının bayılacağı bir haberle yayınımıza devam ediyoruz.


Cordwainers Koleji’nden mezun, İspanya’nın kuzeybatısındaki Galicia’dan Londra’ya gelen ve buraya yerleşen Laura Villasenin’in kurucusu ve tasarımcısı olduğu, bir avuç kişiden oluşan Miista, Londra çıkışlı bir ayakkabı markası. Miista kendisini tekdüzeliğe ve taklide karşı olduğu için bağımsız, sürekli bakındığı için meraklı, kuralları ayaklanma çıkarmadan yıktığı için de saygısız olarak nitelendiriyor. Bense bu ayakkabıları kısaca ‘mutlaka dolabımda olması gereken bir parça’ olarak tanımlıyorum.

ADIRA

İnsanların birbirinin karbon kopyası gibi dolaştığı bir dünyaya farklı şeyler sunmayı, sıra dışı tasarımlarıyla sokakları renklendirmeyi ve insanlara başka alternatiflerin de olduğunu göstermeyi hedefleyen Miista, ürünlerini £75-£145 arası fiyatlara satarak da bu hedefini daha gerçekleşebilir hale getiriyor; çünkü bu fiyatlar bu ayakkabıları o kadar da ulaşılmaz kılmıyor.


Laura’nın western stilinden ve savaşçı kadınlardan esinlenerek ortaya çıkardığı ayakkabıları görünce Conwainers’ı nasıl derece ile bitirmiş, daha iyi anlıyorsunuz. Özellikle deri iplerin örülmesi sonucu ortaya çıkan yüksek ökçeli NAIA adlı modelin tam bir şaheser olduğunu söyleyebilirim. Üstelik topuğa rağmen, oldukça da rahat gözüküyorlar.

Artık yurtdışına gidenlere mi çıtlatılır, yoksa internet üzerinden mi sipariş verilir bilmiyorum; ama bir çift Miista ayakkabı her eve lazım, bunu biliyorum. 

Fotolar: Miista

4 yorum:

dowdy dedi ki...

http://www.pixiemarket.com/store/wovenhuaracheheels-p-3028.html
mesela bu linkten ulaşabilirsiniz kendilerine....

The Lizard Queen dedi ki...

tesekkurler. :)

Peaceinwonderland dedi ki...

E son fotoğrafdaki ayakkabı bildiğin İris Van Herpen den araklama

The Lizard Queen dedi ki...

sunlari diyorsun degil mi? http://1.bp.blogspot.com/-Z-ZjnRPkcmk/Td6znGIQldI/AAAAAAAAAao/UCBvNAvSXLY/s1600/iris-van-herpen-x-united-nude-shoe-600x399.jpg

yalniz bu ayakkabilar iris van herpen a/w 2011 koleksiyonundan. miista'nin bu ayakkabilari ise 2010 koleksiyonuna ait sanirim. miista'ninkiler daha eski olabilir yani. arastirmak lazim. bir de ikisi de iplerle orulu oldugu icin ilk basta ayni gibi gozukuyor ama inceleyince aslinda farklilar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...