18 Temmuz 2011 Pazartesi

KAŞİF QUEEN: Sadeliğin Gösterişi: Choke Jungle


Choke Jungle; Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü'nden mezun Serra Arabacıoğlu ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik Bölümü'nden mezun Merve Özaslan’ın oluşturduğu voltran’ın adı. 7 senelik bir arkadaşlık ilişkisinin, birbirlerinin evlerini ziyaret ettiklerinde ortaya çıkan fikirlerin de bir sonucu aynı zamanda. Üniversitede farklı alanlara kaymalarına rağmen bir araya gelip bir şeyler yaratmaktan asla vazgeçmeyen ikili, okulları bittikten sonra artık bu harika tasarımlarla bir şeyler yapmaları gerektiğine karar vermişler ve ortaya da-da! Choke Jungle çıkmış.


Choke Jungle’ın her biri kulağınıza ‘Beni al, beni al!’ diye fısıldayan el yapımı takıları; seramik, porselen, tüy, keçe, metal, doğal taş gibi çok farklı materyaller kullanılarak tasarlanıyor. Tasarım anlayışı ise minimalliğin ve sadeliğin gösterişini kullanarak çarpıcı takılar tasarlamak.

Choke Jungle ürünleri, ilk başlarda sadece internet üzerinden satılıyorken, Bebek Designer Shop Sample Sale’in standında Bebek Festivali katılımcılarının karşısına çıkınca çok beğenilmişler ve böylece Bebek Designer Shop Sale’in mağazasına da transfer olmuşlar. Bağdat Caddesi’ndeki Boutique Rouge da bir diğer satış noktası.


Üstelik daha çok yeni bir marka olmasına rağmen, çoktan Model grubunun radarına girmiş ve onlarla çalışmaya başlamışlar bile. Eğer grup üyelerinin üzerinde ilginç ve farklı aksesuarlar görürseniz büyük ihtimal Choke Jungle’dan!

Ben artık bir Choke Jungle imzası haline gelmiş 3 zincirli kolyelere göz koydum, ama kelebekliler de çok güzel, canavar yüzükler ise şahane. Ben iyisi mi gidip karar vereyim, bana müsaade.

Fotolar: Choke Jungle

3 yorum:

deniz saatçioğlu dedi ki...

Özellikle yüzüklere bayıldım.

Teşekkür ederim yorumun için de ayrıca..

www.denizsaatcioglu.blogspot.com

modafobik dedi ki...

Gördüğüm en güzel takılar, normalde bir erkek olarak takıları pek bir gereksiz bulurum ama bunlar harbi iyiymiş :) Orjinal en azından!

The Lizard Queen dedi ki...

kesinlikle. ben de tasarimlari inanilmaz begendim. tek sorun; hangisini alacagina karar veremiyorsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...