24 Eylül 2011 Cumartesi

Yeni Bir Yüz: Valerija Sestic


Valerija Sestic, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen New York Fashion Week’e kadar daha önce hiç podyuma çıkmamıştı. Yine geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen New York Fashion Week’e kadar daha önce hiç New York’ta bulunmamıştı. Yani New York, Valerija için birçok ilkin gerçekleştiği, kariyerinin çok hızlı ve çalkantılı bir şekilde başladığı yer oldu. Daha önce hiç defile tecrübesi olmayan Hırvat asıllı İsviçreli model, New York Fashion Week kapsamında aralarında Marc by Marc Jacobs, Tory Burch, BCBG Max Azria, Prabal Gurung, DKNY, Carolina Herrera, Herve Ledger, Rodarte, Oscar de la Renta gibi önemli markaların da yer aldığı toplam 15 defilede boy gösterdi ve dikkatleri üzerine çekti.

Ports 1961/ DKNY/ 3.1 Phillip Lim

Harika ten rengi, duru güzelliği ve pürüzsüz cildi dikkatleri üzerine çekmesinde rol oynayan önemli etmenler; lakin yalnızca bu değil. Valerija Sestic’in yaşıyla ilgili olan tartışmalar onu moda dünyasının gündemine oturttu. Council of Fashion Designers of America’ya göre bir model podyuma çıkabilmek için 16, gece geç saatlere kadar çekimlerde çalıştırılabilmek için ise 18 yaşında olmalı. Valerija ve ajansı ise bütün cast saçimlerinde Valerija’nın 16 yaşında olduğunu söyleyerek işleri almışlar. Ama oysa Valerija henüz 15 yaşında.

Böylece moda dünyası her zaman olduğu gibi yeniden modelliğin yaşını ve bunun sağlıklı olup olmadığını sorgulamaya başladı. Ama onlar bunları tartışadursun, Valerjia çoktan New York’tan ayrılıp Milan Fashion Week’te podyuma çıkabilmek için Milano’ya geçmişti bile.

Marc by Marc Jacobs/ Oscar de la Renta/ Y-3

Modellik Valerija için henüz çok yeni bir şey; yalnızca birkaç ay önce, geçtiğimiz Nisan ayının sonunda ailesi ile birlikte Hırvatistan’da tatildeyken keşfedildi. Yani aslında her şey onun için inanılmaz bir hızda ilerliyor. Gidişata bakılırsa da bu ve önümüzdeki seneler onun yılı olacak gibi gözüküyor. Dergi sayfalarında, markaların reklam kampanyalarında bundan böyle kendisine çok sık rastlayacağız. Demedi demeyin.

3 yorum:

Clara Turbay dedi ki...

You have a cool blog and i´d like you check out mine and follow me if you really like.

http://paquetevistasbien.blogspot.com

ESRA dedi ki...

muhteşem bir kız çok güzel kesinlikle kusursuz ama ben 15 yaşlarında bu yaşından büyük gösterenleri 25 yaşında merak ediyrm yeni nesil fena geliyor....!;)
http://editorist1783.blogspot.com/

ESRA dedi ki...

bu arada yine beklerim;)
http://editorist1783.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...