16 Kasım 2011 Çarşamba

Annelerinin Kızları

Kendi dönemlerinde çığır açmış ve hala da açmaya devam eden kadınların onlardan devraldıkları bayrakları başarıyla taşıyan kızları, annelerinin gölgelerinde kalmak şöyle dursun, bizlere boynuzun kulağı nasıl geçtiğini gösteriyorlar. Mükemmel genlere sahip olmalarını doğru şekilde kullandıklarında kimse onları durduramıyor. İşte über-anneler ve onların moda dünyasını sallayan kızları.

Jerry Hall-Georgia May Jagger/Lisa Bonet-Zoe Kravitz

Jerry Hall-Georgia May Jagger: Jerry Hall, döneminin en çok fotoğraflanan modellerinden biri, aynı zamanda Tim Burton’ın Batman’inde de rol almış bir oyuncu. Hem Bryan Ferry’i hem de Mick Jagger’ı kendisine aşık ettiğini ve Mick Jagger’ın Bianca Jagger gibi bir kadından ayrılmasına neden olduğunu düşünecek olursak, kendisindeki cazibeyi ve çekiciliği tahmin etmek hiç zor değil. The Rolling Stones’un “Miss You”su ve Bryan Ferry’nin “Kiss and Tell”i kendisine yapılmış şarkılar. İşte Georgia May Jagger, böyle bir kadının bir rock’n roll efsanesinden, yani Mick Jagger’dan olan dört çocuğundan biri. Böyle bir anne ve babanın karışımı olan Georgia May, 1992 doğumlu ve annesinin izinden giderek model olmayı tercih etti. Ayrık dişleri, alternatif güzelliği ve anne-babasından aldığı süperstar’lık genleriyle de kısa zamanda moda dünyasının göz bebeği haline geldi. Vogue, Dazed & Confused, i-D gibi pek çok dergiyi süsledi. Chanel, Versace, Rimmel gibi önemli markalarla çalıştı. Üstelik The British Fashion Awards 2009’da yılın modeli seçildi.

Lisa Bonet-Zoe Kravitz: Lisa Bonet; The Cosby Show ile tanınmış, Angel Heart ile önemli bir başarıya imza atmış, farklı tarzı ve doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir oyuncu. Her ne kadar ayrılmış olsalar da, gelmiş geçmiş en iyi çiftlere dair bir liste yapıldığında muhakkak bu listede yer alacak kadar birbirine yakışan Lisa Bonet ve Lenny Kravitz’in ortak ürünlerine verdikleri ad ise Zoe Kravitz. Annesinden aldığı güzelliği ve babasından aldığı “rock chic” tarzı sayesinde kısa zamanda stiliyle dikkat çekmeyi başardı. Hem oyuncu, hem model, hem de müzisyen olan Zoe; Vera Wang’in Princess parfümünün yüzü oldu, Alexander Wang’in reklam kampanyasında yer aldı ve Elle, Jelouse, Venus Zine gibi dergilerde karşımıza çıktı.

Jerry Hall-Elizabeth Jagger/Lisa Marie Presley-Riley Keough
 
Jerry Hall-Elizabeth Jagger: Jerry Hall ve Mick Jagger birlikteliğinin bir diğer sonucu; Elizabeth “Lizzy” Jagger. Lizzy de kardeşi Georgia gibi annesinin izinden giderek modellik üzerine yoğunlaştı ve bu konuda kendine hatırı sayılır bir yer edinmeyi başardı. 1984 doğumlu olan Lizzy; Vogue, Playboy, Nylon, Amica gibi dergilerin kapağında yer aldı. Thierry Mugler, Vivienne Westwood, DKNY, Miss Sixty ve Diane von Furstenberg gibi markalar için podyuma çıktı.

Lisa Marie Presley- Danielle Riley Keough: Fazla söze gerek yok. “Rock and Roll’un Prensesi” olarak anılan Lisa Marie Presley, Elvis Presley’nin kızı. Şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Lisa Marie’nin kızı, Elvis Presley’nin torunu Danielle Riley Keough ise ne dedesinin ne de annesinin izinden gitmeyi tercih etti. Müzik yerine modellik ve oyunculukta karar kılan Riley, 1989 doğumlu. Vogue, L’Officiel, Russh, Dazed & Confused gibi dergilerde boy gösterdi. 2004’te David Yurman’ın reklam kampanyasında Kate Moss ve Amber Valetta ile birlikte yer aldı. Christian Dior Miss Cherie parfümünün yüzü oldu ve 2006’da Victoria’s Secret için podyumda yürüdü.

Jane Birkin-Lou Doillon/Carine Roitfeld-Julia Restoin-Roitfeld
 
Jane Birkin-Lou Doillon: Jane Birkin, gelmiş geçmiş en önemli stil ikonlarından biri. Günümüzde hala pek çok kişiye ve tasarımcıya ilham vermeye devam ediyor. Hermes’in kendisi için özel tasarladığı The Birkin Bag; en ikonik, en zamansız çantalardan biri. Lou Doillon da annesinden devraldığı güzellik ve stil bayrağını modellik ve oyunculuk üzerinde yoğunlaşarak taşıyor. Yapmış olduğu ilginç seçimler ve her giydiğini kendine yakıştırabilmesi nedeniyle kısa zamanda bir “it girl” haline geldi. Vanessa Bruno, Givenchy, H&M, Mango, Missoni gibi markalarla çalıştı. Madame Figaro, Zoo Magazine, Tatler, Playboy gibi pek çok derginin kapağında karşımıza çıktı. 2007 Pirelli Takvimi’nde yer aldı. Bütün bunların yanı sıra babası Jacques Doillon’un yönettiği Trop (Peu) d’Amour ve annesinin yönettiği Boxes gibi filmlerde oynadı.

Carine Roitfeld-Julia Restoin-Roitfeld: Carine Roitfeld 2001’den 2011’e kadar Fransız Vogue’un editörlüğünü yapmış, moda ile uzaktan yakından ilgilenen herkesin çok yakından tanıdığı bir isim. Moda dünyasına bir model olarak giren anne Roitfeld, şimdilerde de Carine Roitfeld: Irreverent adlı kitabıyla adından çokça söz ettiriyor. Moda ile bu kadar içli dışlı büyüyen biri olarak Julia da kendisine bu kulvarı seçti ve tıpkı annesi gibi hem kamera önünde hem de işin mutfağında çalışmak için kolları sıvadı. Tom Ford’un Black Orchid adlı parfümünün yüzü oldu, Roberto Cavalli for H&M’in reklam kampanyasında yer aldı. Ayrıca Zac Posen, Jean-Paul Gaultier, Peter Som gibi birçok ünlü markaya da danışmanlık yapıyor.

Yasmin Le Bon-Amber Le Bon/Isabella Rossellini-Elettra Rosellini Wiedemann

Yasmin Le Bon-Amber Le Bon: Zamanının süpermodeli, markaların ve podyumların vazgeçilmezi, Duran Duran’ın solisti Simon Le Bon’un güzel eşi Yasmin Le Bon’un kızı olan Amber Le Bon’un bu kadar güzel bir anneye ve bu kadar yakışıklı bir babaya sahip olması nedeniyle güzel olmaktan başka bir seçeneği yoktu. O da tıpkı annesi gibi bu güzelliğini modellik yaparak değerlendirmeye karar verdi. 1989 doğumlu Yasmin, şimdiye kadar River İsland’dan Asos’a, Moschino Cheap & Chic’den Pantene’e kadar birçok markanın reklam kampanyasında yer aldı. Mark Fast, Topshop Unique, Giles Deacon gibi markalar içinse podyumda yürüdü.

Isabella Rossellini-Elettra Rossellini Wiedemann: Isabella Rossellini, 14 yıl boyunca Lancome için modellik yaptı. Bruce Weber, Helmut Newton, Steven Meisel, Annie Leibovitz gibi dünyaca ünlü fotoğrafçılar tarafından fotoğraflandı. David Lynch’in harika filmi Blue Velvet ve Death Becomes Her gibi filmlerde oynadı. Ayrıca kendisi Ingrid Bergman’ın da kızı olur. Elettra’nın böyle bir soydan geldiğini göz önünde bulundurursak; Lancome, Salvatore Ferragamo, Tommy Hilfiger, Abercrombie & Fitch gibi markaların neden onunla çalışmak istediğini daha kolay anlayabiliriz.

Pearl Lowe-Daisy Lowe/Jane Birkin-Charlotte Gainsbourg

Pearl Lowe-Daisy Lowe: Şarkıcılıktan moda tasarımcılığına geçen Pearl Lowe ile Bush’un vakt-i zamanında gerek karizması, gerek sesiyle ortalığı kasıp kavurmuş solisti Gavin Rossdale’in 1989 yılında bir kızları oldu; Daisy Lowe. Uçuk kaçık hallerini ve çılgınlıklarını kesinlikle annesinden almış olan Daisy, 2006’da Kate Moss’un yerini alarak Agent Provocateur ile çalıştı. Urban Outfitters, French Connection, Marc by Marc Jacobs gibi markaların reklam kampanyalarında yer aldı. Swarovski ile işbirliği yaparak gezegenlerden ve yıldızlardan esinlenerek tasarladığı bir takı koleksiyonu çıkardı.

Jane Birkin-Charlotte Gainsbourg: Jane Birkin’in Serge Gainsbourg’dan olan bir diğer kızı Charlotte Gainsbourg, tıpkı annesi gibi şarkıcılığı ve oyunculuğu bir arada yürütüyor. Üvey kardeşi Lou Doillon ile en iyi giyinen kardeşler arasında gösteriliyorlar. Güzellik normlarına uymayan tipi, sahip olduğu Fransız asaleti ve çekiciliği sayesinde bugüne kadar sayısız derginin kapağını süsledi, Balanciaga için modellik yaptı.

Fotolar: Zimbio, Elle, I Want to Be a Roitfeld, Life, Birkin.typepad

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yazdığın her yazıya bayılıyorum. bu da harika bir inceleme olmuş.

kırmızı rujlu balık dedi ki...

b uyazını çok beğendim,
sırada babaları ve oğulları olsa?

The Lizard Queen dedi ki...

cook tesekkur ederim. :)) kirmizi rujlu balikcim, babalar ve ogullari degil de babalar ve kizlari yapabilirim belki ilerde. olur mu? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...