12 Kasım 2011 Cumartesi

TREND QUEEN: Şapkasız Çıkmam Abi!


Bereler, kasketler, kürklü kalpaklar, kepler, western tarzı şapkalar, fötrler… Bu sezon renk, model, büyük-küçük demeden her türden şapka kafalarımızı süslüyor.

Yazın sıcağından ve güneşinden; kışın soğuğundan, yağmurundan ve karından bizleri koruyan şapkalar, bu sezon bambaşka bir anlam kazandılar. Kötü saç günlerini kamufle etmek için tercih ettiğimiz ya da yalnızca ihtiyaç halinde kullandığımız bir aksesuar olmaktan çıktılar ve sezonun ana parçası haline geldiler. Bu sezon şapkalarımız, en az yaptığımız ayakkabı ve çanta seçimleri kadar önem taşıyorlar.

Gucci/Victoria Beckham/John Galliano/Hermès

Gucci’den Prada’ya, John Galliano’dan Lanvin’e, Victoria Beckham’dan Marc Jacobs’a, Missoni’den Burberry Prorsum’a kadar hemen hemen bütün markaların 2011 kış koleksiyonları şapkadan geçilmiyor; her modelden, her renkten, her büyüklükten ve her dönemden şapka podyumdan bizleri selamlıyordu.

Marc Jacobs/Louis Vuitton/Missoni/Lanvin

Kışın paltolarımızın altından pek gözükemeyen kıyafetlerimizi dışa vurmanın en güzel yollarından biri kesinlikle tarzımıza uygun bir şapka ile stilimizi tamamlamak. Spor bir görüntü için tercihimizi kasketlerden ya da örgü berelerden yana kullanabiliriz. Daha dramatik bir görüntü istiyorsak, 1940’lı yılların önü file olan şapkaları çok işe yarayacaktır. Böylelikle sezonun bir diğer önemli trend’i olan 1940’lı yıllara dönüşe de gönderme yapabiliriz. Hem şıklık hem de soğuktan korunmak gibi işlevsellikler arıyorsak, kürklü avcı şapkaları imdadımıza yetişecektir.

Şimdi hemen dolabınıza koşun ve şapka sayımınızı yapın. Yeterli gözükmüyorsa, kışlık alışveriş listenizin en başına şapka yazmayı unutmayın.

Fotolar: Style.com

6 yorum:

Unknown dedi ki...

bazen benimde cıkamadıgım oluyor:)

shhypie dedi ki...

Lanvin in şapkası çok hoş

gülümse dedi ki...

ben de dün şapkamı taktım çıktım dışarı:)ama en üstteki kırmızı şapkaya bayıldım,tam benlik

The Lizard Queen dedi ki...

mervecim, cikma cikma. hele bu sene sapkasiz asla cikma. :))

shhypie, ben de gucci'lere bayiliyorum.

gulumsecim, cok iyi yapmissin. hem bu havalar icin cok uygun, hem de sezonun en one cikan trendlerinden. :)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Benim favorim floppy şapkalar:9

Blogumda çekiliş var, beklerim :)

http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

darkolivee dedi ki...

ayyy kırmızı şapkadaki şıklık şirinlik zerafetne öyle, çok hoş yaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...