24 Nisan 2012 Salı

FASHION IN MOTION: Happy Birthday Mr. Zipper!


Sıradan bir güne hazırlık. Kahve suyunu ısıtma, gazetelere göz gezdirme, duş alma ve giyinip çıkma. Ayna karşısında en sevdiğiniz elbisenizi giyiyor ve fermuarını çekip kendinize şöyle bir bakıyorsunuz, ama yok, bugün bu elbisenin modunda değilsiniz. Belki de yeni aldığınız pantolonu giymelisiniz. Pantolonu giyiyor, fermuarını çekip düğmelerini ilikliyor ve kendinizi yeniden bir süzüyorsunuz. Artık eminsiniz; bugün kesinlikle etek giymek istiyorsunuz. Pantolonu çıkartıyor ve mini eteğinizi giyip fermuarını çekiyorsunuz. Şimdi nasıl? Fena değil, “Ama biraz daha 50’ler olsa?” diyor içinizden bir ses. İçinizdeki sesi dinliyorsunuz ve siyah korsenizi üzerinize geçiriyorsunuz hemen, fermuarını çekiyor ve iplerini bağlıyorsunuz arkadan. Altına da yüksek belli siyah kloş bir etek giyiyorsunuz. Evet, oldunuz. Bugün kesinlikle böyle hissediyorsunuz. Kıyafetinize biraz da renk katmalısınız ama. Kırmızı ruj ile kırmızı ayakkabı mesela? Kırmızı bootie’lerinizi geçiriyorsunuz ayağınıza ve fermuarını çekiyorsunuz. Kendinizi modern zamanların Dorothy’si gibi hissediyorsunuz. Telefonu, defteri, cüzdanıanahtarları ve bir de tabii kırmızı ruju çantaya atıyor, fermuarını kapatıyor ve evden çıkıyorsunuz. Artık dans etmeye hazırsınız.

Hemen hemen hepimizin her gün tekrarladığı bu sıradan günde fermuarla olan münasebetimiz sizlerin de dikkatini çekti mi? Bavullarda, çadırlarda, uyku tulumlarında, pantolonlarda, çantalarda, elbiselerde ve daha pek çok şeyde kullanılan ve farkında olmasak da hayatımızda mühim önem taşıyan fermuarın yaratıcısı Gideon Sundback’ın doğum günü bugün. Günde en az on kere yaratmış olduğun şeyle yakın ilişkiler kurduğumdan ve o olmasaydı ne yapacağımı dahi bilemediğimden teşekkürü sana borç bilirim. İyi ki doğdun!


Foto: Ecouterre

3 yorum:

modarella dedi ki...

hiç bu açıdan bakmamıştım valla:) fermuar olmasaydı ne yapardık, düğmeler ilikle ilikle bitmiyor.

Unknown dedi ki...

güzel bi post olmş ellerine sağlık:)
üniv donemlerimde işlemiştik bu fermuar konusunu ve ilk fermuara örnekleri incelemiştik inan hiç pratik değildi :) sevgiler...

http://boldstyleswitch.blogspot.com/

e-design dedi ki...

Fermuar olmasa ne yapardık püff :)
http://www.fashionzeit.de/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...