11 Nisan 2012 Çarşamba

TREND QUEEN: Saçlar Islansın!


Son birkaç gündür aniden bastıran Nisan yağmurları sebebiyle “wet-look” denilen saç stiline pek çoğumuz yabancı değiliz. Çünkü hava koşulları birçoğumuzu istemeden de olsa bu saç stiliyle ortalarda dolaşmak zorunda bıraktı. Halk arasında “sıçana dönmek” olarak tabir ettiğimiz bu modelin biraz daha itinalı yapılmış hali, yani ıslak görünümlü saç ise bu sezonun en gözde saç modellerinden biri. Üstelik oldukça da seksi.


Elie Saab’dan Giambattista Vali’ye, Alberta Feretti’den Proenza Schouler’e, Alexander Wang’den Helmut Lang’e kadar pek çok önemli ismin 2012 ilkbahar/yaz koleksiyonunda ıslak görünümlü saç modeli göze çarpıyordu.

Seksiliği ve uğraşılmamış, yıkanılıp çıkılmış gibi gözükmesi nedeniyle doğallığı bir araya getiren bu saç modeli, saçlarıyla uğraşacak fazla zamanı olmayanlar için kurtarıcı bir görev üstleniyor. Gündüzden geceye geçilmesi gereken günlerde de rahatlıkla tercih edilebilir. Gündüz doğallığını, gece ise seksi yönünü ortaya çıkaracak bir makyaj ile kullanılabilir.


Aşağıda bu saç modelinin nasıl uygulanabileceğini anlatan iki video var. Videolardaki örnekler bu modelin temelini anlatıyor ama yaratıcılığın da devreye girmesiyle ortaya çok daha ilginç modeller çıkartılabilir pek tabii. İlham almak için ise 2012 ilkbahar/yaz koleksiyonlarının defile görsellerine başvurabilirsiniz.


Fotolar: Fashionising, Harper's Bazaar, Style.com

7 yorum:

Mehlika Yıldırım dedi ki...

aman aman bu ıslak saç görüntüsü dahi beni mahvetti, snüzitten dolayı pek bir korkarım ıslak saçtan, ama yapımında köpük vs hile varsa süper =)

LILA MOONLIGHT dedi ki...

Sevdim bu islak saclari, yazin deniycem :)

ozgecee dedi ki...

topuzlara bayıldım ben özellikle karman çorman pek bi şekle girmeyen saşlarım için dağınık topuzlardan birini uygulamam şart :)
bloguma da bekleriim
ozgecee.blogspot.com

Unknown dedi ki...

topuz harici yapmamalıyız bence =/ en fazla havuz kenarında sça kuruyana kadar geçen süre içinde =P

What's Next dedi ki...

bana hayatta yakışmayacak bir model! yazın havuz/deniz kenarında topuz hali çok güzel, o ayrı :) zaten şu fırtınalar&sağanaklar sağolsun, saçlarımız otomatikman sırılsıklam olacak :D

Bushe dedi ki...

muthiş bir post olmuş...ilk resimdeki saç (ıslak topuz)en bayıldığım görüntülerden biri benim de :)

http://fashbushe.blogspot.com

Shara dedi ki...

great post!La Folie 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...