21 Haziran 2010 Pazartesi

BLOGOSFER: The Seventeen Magazine Project

Kaybolan festival ruhumla ters orantılı artan araştırmacı kişiliğim sonucu, bu haftasonu Efes One Love'a gitmek yerine, evde kalıp internetin başında daldan dala konmayı tercih ettim. Bu vesileyle de çok farklı bir blog keşfettim. Paylaşmamak olmaz.

18 yaşındaki bir lise öğrencisinin "The Seventeen Magazine Project" adını verdiği blog'u, uzun zamandır karşılaştığım en ilginç blog'lardan biri. Hepimiz bir şekilde, her ay düzenli olarak birtakım dergileri alıyor ve okuyoruz. Bu dergiler, her ay bize çeşitli tavsiyeler veriyor; her ay nasıl daha güzel olabileceğimiz, nasıl formda kalabileceğimiz, nasıl daha çekici, daha tatlı, daha popüler hale gelebileceğimiz konusunda yol gösteriyor. Bununla da kalmıyor, ilişkilerimize de el atıyorlar; erkek arkadaşımızı nasıl elimizde tutacağımız, hoşlandığımız çocuğun dikkatini nasıl çekebileceğimiz konusunda yol gösteriyor, bazı testler hazırlıyorlar. Makyaj önerileri ve stil konusundaki tavsiyeler de cabası. Jamie Keiles de bu tarz dergilerin, her ne kadar "Kendin Ol" gibi nasihatler verseler de, aslında mükemmel ve ideal insanlar yaratmayı hedeflediğini düşünüyor ve şu soruların cevaplarını aramaya koyuluyor: Bize her ay onlarca tavsiye veren bu dergileri ciddiye alıyor ve tavsiyelerine uyuyor muyuz? Eğer uymuyorsak ve sadece okuyup geçiyorsak, bu dergileri neden hala almaya devam ediyoruz? Dergilerin daha güzel, daha zayıf, daha başarılı, daha çekici, daha şirin ya da popüler olmamız için verdiği tavsiyeler cidden işe yarıyor mu? Bunları uyguladığımızda hayatımızda gerçekten köklü değişiklikler olacak mı?


Böylelikle Jamie, The Seventeen Magazine'i seçerek, derginin Haziran sayısındaki önerilerini tek tek uygulamaya başlıyor ve bunları blog'unda paylaşıyor. Bu süre zarfında, diyetlerden güzellik ve stil önerilerine kadar birçok farklı şey deniyor, derginin önerdiği kitapları ve filmleri takip ediyor, dergiden çıkan erkek posterlerini odasının duvarlarına asıyor.

Aslında dergilerin, özellikle gençler üzerindeki etkilerini incelemek açısından çok önemli ve dikkat çekici bir proje. Bir göz atmakta fayda var: 

Fotolar: The Seventeen Magazine Project

1 yorum:

Cerenicus dedi ki...

çok yaratıcı bir proje olmuş, değişik blogları takip etmeyi çok seviyorum, teşekkürler :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...