26 Ağustos 2010 Perşembe

İFW- Günseli Türkay (Rüya Kıyafetler Galerisi)

Hiç The Science Of Sleep filmini izlediniz mi? Efsane adam Michel Gondry, hayal gücünü ve her şeyin mümkün olabileceği rüyaları anlatmaya çalıştığı bu filmde rengarenk bir dünya yaratır. Bu dünyada her şey boyut değiştirir; kartondan evler, kocaman eller, kumaştan atlar vardır. Yan komşusu Stephanie’ye aşık olan Stephane, gerçek ile rüyayı ayırt edemeyen bir karakterdir, ve bir gün kız erkeğe sorar: ”Neden ben?” Erkek ise şöyle karşılık verir: “Çünkü geriye kalan herkes sıkıcı.”

Günseli Türkay’ın 2011 ilkbahar/yaz koleksiyonunu izlerken, işte bu filme gidip geldim ben. Michel Gondry gibi o da inanılmaz renkli bir dünya yaratmış, kocaman aksesuarlar kullanmış ve sanki şu mesajı vermeye çalışmıştı: “Çünkü sadece siyah ve beyaz olmak çok sıkıcı.”

Defile esnasında gerçek ile rüyayı ayırt edemeyen bir Stephane idim. Birbirinden farklı desenlerin ve renklerin bir arada kullanıldığı tasarımlar gerçek olamayacak kadar zıt, ama bir yandan da gerçek olabilecek kadar uyumluydu çünkü. Yüksek belli havuç pantolonlar, korse elbiseler ve rengarenk taytlar, yine aynı şekilde rengarenk olan ayakkabılarla bütünleşmişti. Bu renkli dünyanın yaratılmasına katkıda bulunan isimleri de es geçmemek gerek tabii: Bora Akıncıtürk ile Lavina Yelb’in dijital resimleri ve Deniz Berdan’ın kocaman aksesuarları ve styling’i. Deniz Berdan’ın blog’unu şayet takip ediyorsanız, konseptin kendisiyle ne kadar bütünleştiğini, bilmeseniz dahi bu işte bir parmağının olduğunu anlamanız olası.



2 yorum:

Gizzy dedi ki...

ilk fotoğrafta soldaki elbise tam benlik:)

Beril Öke Gülen dedi ki...

Defileyi de biliyorum, Deniz Berdan'ı da, blogunu takip de ediyorum, "Science of Sleep" de en sevdiğim filmlerden biridir, hatta insanlara izlemesi için baskı yapıp bunaltırım izletene kadar :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...