24 Eylül 2010 Cuma

KAŞİF QUEEN: Yakın Markaj: Ada Zanditon


Ada Zanditon gelecekte adını çok duyacağımız, oldukça yetenekli, sınırları zorlayan, aşırı yaratıcı ve yenilikçi İngiliz bir moda tasarımcısı. Kendisi London College of Fashion’ı 2007 yılında kadın giyim dalında derecelikle bitiriyor. Mezuniyet koleksiyonu ise Royal Academy’de sergilenmek üzere seçiliyor. CV’si Alexander McQueen, Jonathan Saunders ve Gareth Pugh gibi moda dünyasının ilahı sayılabilecek isimlerin yanında yapmış olduğu stajlar ile dolup taşıyor. Aynı zamanda bir illüstratör; yapmış olduğu illüstrasyonlar da en az kıyafet tasarımları kadar ilgi çekiyor.


Bununla da kalmıyor; kıyafetlerin ekolojiye ve etik kurallara uygun olarak üretilmesine büyük önem veriyor. Kanserojen maddeleri tasarımlarında kullanmıyor, kullandığı malzemeleri mümkün olduğunca ziyan etmemeye çalışıyor ve geri dönüşüme oldukça önem veriyor. Hatta 2008 yılında Paris’te gerçekleşen Ethical Fashion Show’da, Emergence adlı koleksiyonuyla yaratıcılık ödülüne layık görülüyor.


Markasını 2008 yılında oluşturmuş olsa da dünya pazarına 2009’da, Londra Moda Haftası’nda gerçekleştirdiği defile ile açılıyor. Çok değil, birkaç gün önce Londra Moda Haftası’nda sergilediği Payroma adlı koleksiyonu da büyük ilgi uyandırıyor. Patrick Wolf, Victoria Modesta gibi isimlere sahne kostümleri tasarlaması da cabası.

Tasarımlarındaki özgünlük yadsınacak gibi değil. Bu kızı yakın, ama çok yakın markaja alın. Pişman olmayacaksınız.

Fotolar: Adaz

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...