21 Eylül 2011 Çarşamba

TREND QUEEN: Kürk

Diane Von Furstenberg/ Emanuel Ungaro/ The Row

Gerçek kürke karşı olan duygularımı ve kullanımını neden desteklemediğimi daha önce Size Magazine için yazdığım şu yazıda paylaşmıştım. Moda her şey olabilir, ama asla bir katil olmamalı ve biz tüketiciler de buna rağbet göstererek suça ortak olup elimizi kana bulamamalıyız. Şık olmak adına pek çok şeyi göze alabiliyoruz; acılar içinde kıvranmamıza rağmen yüksek stiletto’lar, dapdaracık korseler giyebiliyoruz. Güzellik uğruna gıkımızı çıkarmadan saatlerce kuaför salonlarında oturabiliyor, estetik operasyonlara başvurabiliyoruz. Ama bu uğurda başka bir canlının hayatını almak, asla ve asla kabul edilebilir bir şey değil.

Ama kürk aynı zamanda soğuk kış günlerinin hem sıcak tutması hem de çok şık oluşu nedeniyle kurtarıcısı. Peki giyemeyecek miyiz? Elbette giyeceğiz, artık gerçekleri kadar şık ve başarılı üretilebilen yapay kürkleri tercih ederek. Üstelik bu kış daha da çok giyeceğiz. Çünkü kürk bu kış çok daha renkli ve cezbedici modellerle geri dönüyor ve sezonun en hip parçasını oluşturuyor.


The Row

Bu kış kürkü sadece soğuktan korunmak için üzerimize aldığımız bir mont olarak değil, aynı zamanda kıyafetimizi bambaşka bir havaya sokan bir aksesuar olarak da kullanıyoruz. İster boynumuza fular gibi sarıyor, ister yaka olarak kullanıyor, ister bot ya da çanta gibi aksesuarlarımızı kürk detaylarıyla süslüyor, ister omzumuza atıyor, istersek de kafamıza bere olarak takıyoruz. Renk konusunda ise sky is the limit, yani bu sezon sınırsız bir renk yelpazesini ayağımıza seriyor. Canlı, patlayan renkler, farklı desen ve renk karışımlarından oluşan kürkler; bu sezonun en çok öne çıkan kürk modelleri arasında.


Gucci

Kürk trendini yine bu sezonun dikkat çeken bir diğer trendi olan maskülen görünümlü bir stil ile beraber uygulayabiliriz. Daha romantik bir görünüm için dantelli bluz ve eteklerimizle kombinleyebiliriz. Daha retro dokunuşlar için 60’lı yıllar esintili elbiselerimizle giyebiliriz. 70’li yılların Charlie Girl stili ile birleşince de oldukça şık duracaktır.



Ayrıca aşağıdaki videodaki ipuçları da kürkü neyle ve nasıl kombinleyebileceğiniz konusunda yardımcı olabilir:




Fotolar: Chictopia, Style.com

7 yorum:

CosmicBird dedi ki...

Yine de bu sezon için ünlü markaların hazırladığı kürk ve kürklü tasarımlar 'über lüks' modasına uygun olarak gerçek malzemeden, yani doğadan elde ediliyor. PETAnın bütün çalışmalarına rağmen inatla hayvan dostlarımıza zarar veren tasarımcıları ve onlara ortaklık ederek bu tasarımları satın alan kişileri kınıyorum.

www.romantic-cosmicbird.blogspot.com

Trendydolap dedi ki...

gerçek kürklere bende karşıyım.
Aslında kürke karşı pek bir ilgim yok bana fazla feminen geliyor. Ama bu sene gucci'nin koleksiyonundaki kürklerin renkleri çok göz alıcı.

BURADA BLOGUMDAKI HEDIYE CEKILISIME KATILIRSANIZ COK MUTLU OLURUM...

PLEASE JOIN MY FIRST GIVEAWAY!!!
http://trendydolap.blogspot.com/2011/09/my-first-giveaway-trendydolap-hediye.html

essu dedi ki...

kürk olarak beğendiğim şeyler oluyor ama tabiki gercek olmayan kürk tercihim!! zaten gercekten ne farkı varki varsa oda tl dir :) bana sahte uyar:)

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

bu yıl kürksüz olmaz, bir normal bir de renkli yaka almak istiyorum ki palto ceket herseyle takabileyim..

The Lizard Queen dedi ki...

gercek kurk tam anlamiyla bir vahset. internette olan videolari izleyemiyorsun dahi. insanin ici kaldirmiyor. hala giyenleri bu nedenle asla anlayamayacagim. ustelik artik yapay kurkler gercekleri kadar basarili uretilebiliyorken, gercegini tercih etmeyi aklim ne yazik ki almiyor, almayacak.

Burçin Gündoğan dedi ki...

Şu zamana kadar o kadar imitasyon kürk denedim, hiçbirisi gerçek kürkün yerini tutamazz!

Kürk konusu tıpkı vejeteryenlik, cinsellik veya din gibi kişisel bir tercih bence. Nasıl kendi inançlarını başkalarına zorla empoze etmek isteyen birisine karşıysam, kendisi et yemeyen veya kürk giymeyen birisinin bu inançlarını herkese zorla kabul ettirmesine karşıyım.

The Lizard Queen dedi ki...

sevgili burcin, dini inanclara cinsel kimliklere ben de her zaman saygiliyim. ama dini inancimiz ve cinsel tercihlerimiz yalnizca bizimle ilgili. bu konuda yaptigimiz tercihler baska canlilarin hayatini tehlikeye atmiyor. ama gercek kurk bir inanc degil. benim her seyden once saygili oldugum bir baska konu daha var: yasam hakkina saygi. gercek kurk ne yazik ki yasam hakkina saygi gostermiyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...