9 Haziran 2010 Çarşamba

Eat Less vs Eat More

Kate Moss bir ropörtajında hayattaki mottosunun “Nothing tastes as good as skinny feels.”, yani "Hiçbir şeyin tadı zayıf kalmak kadar güzel değildir." olduğunu söylediğinde bütün şimşekleri üzerine çekmişti. Sorumsuzlukla suçlanmış, insanları anoreksiyaya teşvik etmekle eleştirilmiş ve birçok anoreksiyayla savaşan siteyi karşısına almıştı. O kadar ki en sonunda Kate Moss'un basın sözcüleri çıkıp açıklamalar yapmak zorunda kalmış, Kate Moss'un uzun bir röportajının içinden sadece bu cümlenin çekilmesiyle birlikte yanlış anlaşılmaların doğduğunu dile getirmişlerdi.


Şimdilerdeyse buna benzer bir şey daha tartışılıyor; Urban Outfitters'ın üzerinde "Eat Less" yazan tişörtü. En az Kate Moss'un söylediği cümle kadar tepki aldı ve yine insanları anoreksiyaya teşvik ettiği gerekçesiyle suçlandı. Sonunda tişörtü web sitelerinden kaldırmak durumunda kaldılar ve sadece Urban Outfitters mağazalarında satmaya başladılar ama yalnızca büyük beden olarak!

"Eat Less" yerine "Eat More" yazsaydı eğer, bu sefer de obeziteyi teşvik ettiği gerekçesiyle yine bu kadar tepki alır mıydı sizce?

7 yorum:

Trendydolap dedi ki...

haha yalnızca büyük beden olarak satmaları çok komik kolmuş :))

*STYLEBOOM* dedi ki...

aman ya ben de bunu anlayamiyorum "eat less" demek kotu bir sey mi? "don't eat" demiyor, gercekten ozellikle USde benim 2 gun yiyecegim seyi bir ogunde yiyip, ustune birayla hararet kesecek kadar hoyratsan bedenine karsi sen o zaman ben de bunu soyleyecek kadar hoyrat olabilirim ruhuna karsi. Az ama oz demis di mi atalarimiz :))

mgntwmn dedi ki...

bana reklam kokan bir hareket gibi geldi. böyle bir tepkiyle karşılaşacaklarını bilerek tshirtü yaptılar ve konuşularak amaçlarına ulaştılar:))

Nasilgiysem dedi ki...

ben şimdi bunu giydiğimde bana ne faydası olacak ki? yine homini gırtlak, aynı tas aynı hamam... elalem de ne yemiş ne içmiş bana ne ister less yer ister more...
sanki Kate dedi diye mideme kilit mi vurdum, nerdeee......
( gece gece uykusuzum, huysuz ve huzursuzum. bilmem oradan da anlaşıldı mı? :)

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

evet aslında Kate Moss'un zayıflığı hala tartışılmakta, bence anoreksiyayı hiç küçümsemeyin ileri dönemlerde obezite kadar canımızı sıkacak bir konu, benim etrafımdaki herkesin gün içinde yanındaki herhangi biriyle mutlaka konuştuğu konu diyettir.. Belki psotuma bakmak istersin diye keledim http://stilsahibibayanlar.blogspot.com/2010/05/kate-mossun-spor-ve-beslenme.html

mgntwmn dedi ki...

Styleboom epey ortak özelliğimiz varmış eskiden Kate'le:) ama övünülecek bişi değil tabii. ben de balık etli olmayı ve düzenli spor yapmayı isterdim. çok zayıf olunca, sinir sistemi bile zayıflıyor insanın.

The Lizard Queen dedi ki...

Zayif olmak ve zayif olmak ile ilgili soylenen sozler sanirim asiri sisman olmaktan daha fazla rahatsiz ediyor. Zayifsan kesin bir problemin var. Ya cok streslisin ya asiksin ya da dogustan asabi bir insansin ve sendeki bu sinir, stres zayif kalmana yol aciyor. Elle Haziran sayisinda Hacer Yeni'nin bu konu hakkinda yazdigi bir yazi var. Tavsiye ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...