6 Haziran 2010 Pazar

Pazar Günü Düşünceleri


Kaç yıl ki ömrümüz? 70 mi? 75 belki? Yok mu arttırıveren? Hadi olsun 80?

80 yıl, maksimumdan ve inan ki olmayacak ek kontenjan. Sigara içmezsen, alkol tüketmezsen, sağlıklı beslenirsen, her gün spora ihmal etmeden gidersen, uzak durmayı başarabilirsen stresten, budur elindeki hepi topu; 80.

Bir de olağanüstü haller var tabi. Kafana düşen saksıdan, trafiğe çıkan sarhoştan, düşen uçaktan kendini korumayı başarabilirsen.

Eh, napıyoruz o zaman peki? Öndeki sen nereye koşuyorsun mesela? Arkadaki durmuş neyi bekliyorsun? Yanımdaki, yanımda durmuş bakıyorsun ama aklın havada ruhun ise kayıplarda. Ben mi? Benim halim en fena. Son sürat ileri koşuyorum ama gözüm hala arkada...

Bu iyi ihtimalden 80 yılın yarısını uyuyarak, sabah ne giysem, akşam ne yesem diye düşünürek, otobüs bekleyerek, trafikte söylenerek, televizyon izleyerek, internetin başında lak lak ederek geçirdin zaten. Bir kısmını da iş arayarak, işte çalışarak, ondan ayrılıp yenisini arayarak, sonra aradığını bulup tekrar çalışarak geçirdin gitti. Sonra evi topladın, çamaşırları yıkadın, arada bir kuaförüne uğradın, dolabını ayıkladın, fazlalıkları attın, yerine yenilerini koymak için alışverişe çıktın. Yeniler bir süre sonra yine fazlalık oldu, onları yine attın, yeniden yenilerini aldın, sonra yine attın, yine aldın. Mutlulukları kalıpların içine sığdırmaya çalıştın. Yeri geldi bir evin, bir arabanın, dolu bir içki bardağının, yeri geldi bir ayakkabı kutusunun, bir kuyumcunun içinden çıkar sandın. Bir şeyler vardı eksik, tatmin olamadın. Sorgulamak yerine akışına bıraktın. Çember kendiliğinden kırılır sandın.

Çok mu zamanın vardı, yarına mı bıraktın? Hayat dükkanında kredi kartı geçer mi sandın? Aldandın? Aldatıldın? Ama en çok kendini aldattın? Yanıldın? Yanıldın da bunun şimdi mı farkına vardın? 

Çok geç kaldın. 

3 yorum:

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

Herkes aslında sabah uyanınca off yine iş var diye kalkıyor,halbuki iş bizim hayatımızı geçirdiğimiz büyük paylaşımlarımızın olduğu bir ortam,bunu daha keyifli hale getirmek bizim elimizde,çalışan bayanlar lütfen kendinize ve etrafınızdakilere eziyet etmeyi bırakalım,hatta iş ortamındaki sorunları eve taşımaktan bir an önce vazgeçelim, önümüzdeki uzun ve kaliteli bir hayat için..

mgntwmn dedi ki...

hava kapalı ya, ondandır ondan.

The Lizard Queen dedi ki...

ha ha, belki de :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...