6 Eylül 2010 Pazartesi

Bu Kış Ne Giyeceğiz?

Aylardan “Giyecek hiçbir şeyim yok.” ayı, günlerden “Bu havada ne giyilir ki? Çıldıracağım!!” günü. Saat ne giyeceğini bilemeden dolabın önünde geçirilen saatleri on geçiyor. Bu çanlar kimin için çalıyor? Herkeste yağmur sonrası açığa çıkan çimen kokusunun güzelliği tweet’i, sanki İstanbul’un her yeri yemyeşilmiş gibi. Nedense bu aralar benim burnuma daha çok yalnızlık kokusu geliyor. Bir de bayatlamış sanırım, ekşi ekşi kokuyor.

Bu havalarda ne giyilir gerçekten? Peki ya kış? Kışa da hazırlanmalı sanki yavaştan?

Christian Louboutin
Marc Jacobs

-Minik çantalara, clutch’lara bir süre ara; çünkü yanımızda taşımamız gereken eşya fazla. Kaplumbağa misali evimizi yükleniyoruz sırta. Bu sene bütün defilelerde karşımıza çıkan kürk çantalardan edinilebilir mesela.

-Kanma sakın “Dışarı çıksam, biraz ıslansam…” diyen Arap kızına. Bir şemsiye al sen muhakkak yanına.

-İçinde yağmur kelimesi barındıran eşyalar, kulağa işe yarar geliyor. Yağmurluk gibi, yağmur çizmesi gibi. Özellikle bu yağmur çizmeleri mini eteklerle ya da jean şortlarla kombinlenmeli. Glastonbury Festivali’ndeki insanlar gibi.

Chloe
Jean Paul Gaultier

-Kiltlerin de bu sezonun en büyük trendlerinden biri olduğunu es geçmemeli. İskoçya'ya selam eylemeli.

-Şallar ve fularlar! Sonunda yeniden boynumuza dolanacaklar.

-Ne yaparsan yap, yine de leopardan şaşma!

Marc Jacobs
Asos

-Daha soğuk günler için dolabında cape adı verilen; genellikle kolsuz, pelerin gibi gözüken kabanları sakla. Deve tüyü rengi olanı en moda.

- Çok seveni yoktur kadifenin, ama bu sene çok moda olacak. Bilesin.

-Bora Aksu'da anladık, Zeynep Tosun'da onayladık. İç giyimi dış giyim olarak kullanmaya devam ediyoruz.

Louis Vuitton
John  Patrick Organic

-60'ların ve 70'lerin etkisi bu kış da tüm gücüyle varlığını sürdürüyor. Bu nedenle yüksek bel pantolonlara, kabarık eteklere, annenin dolaplarını karıştırmaya tam gaz devam. Aranızda hala "cat eye" denilen gözlüklerden edinmeyen kaldı mı ki?!

1 yorum:

gülçin dedi ki...

60 lar 70 ler modası iyi güzelde şu yüksek bel pantolonları bir türlü sevemedim ben yaa..pelerin kabanlarda aslında hoş duruyor ama kollarım üşüyor benim yaaa:(

www.gulcinyaman.info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...