13 Nisan 2010 Salı

Emek Sineması'nı Yaşatalım!


Yıkıcı bir milletiz biz. Yıkıyoruz. Yakıyoruz. Yıkıp da ne yapıyoruz? Yerine neleri koyuyoruz? Güzel şeyleri yakıp, yıkıp külleriyle insanların gözlerini boyuyoruz, kör ediyoruz, yabancılaşıyoruz, yabancılaştırılıyoruz.

Kendimizden uzaklaşıyoruz, tarihimizden koparılıyoruz. Öyle ki sonunda kendimizi tanıyamıyoruz. Nerden geldik, nereye gidiyoruz? Gerçekten biliyor muyuz?

Tarihi kitapçıları kapatıp yerine sözde “modern” mağazalar açıyoruz. Yeni bir elbiseyi o eski kitap kokusundan daha mı güzel sanıyoruz? Emek Sineması’nı yıkıyoruz, bir tarihi yok ediyoruz. Yerine alışveriş merkezi yaparak, arkadaşlar pardon ama, ne yaptığımızı sanıyoruz?

Bu memleket çok gördü, nice tarihler parayla takas edildi, yok edildi, unutuldu, unutturuldu. Ama Emek Sineması’nı unutmayalım. 86 yıldır Türk sineması için emek veren bu sinemayı yıkmayalım, yıktırmayalım.

Emek Sineması’nı yaşatalım.

Lizard’ın Notu: www.emeksinemasiniyasatalim.org adresinden imza kampanyasına katılalım, bloglarımızda yazalım, en azından yazılmış olanları paylaşalım.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...