24 Nisan 2010 Cumartesi

Hikayen Ne?/What's Ur Story?: Liss Winnel (Daydream Lily)

Orada bir hayalperest var uzakta. Görmesem de, bilmesem de her gün hayallerini anlatır bana. Hayallerim, hayalleri birleştirir bizi, okyanusları aşar da buluşturur bir noktada.

Bu an benim için çok özel, bu hikaye daha da özel. Blogosferde okuyucu ve ardından da blogger olarak geçirdiğim şu kısacık ömrümde tanıştığım ilk blog'tur Daydream Lily. Birçok blog'u takibe aldım, sonra sıkıldım da bıraktım. Kimisinde bir dakika bile durmaya dayanamadım. Kimisi de sonradan çizgisini bozdu diye darlandım.

Ama Daydream Lily öyle olmadı. Kendisini geliştirdi tabi ama asla çizgisini bozmadı veya inceden inceye daha fazla okunma planları yapmadı. Eğer yaptıysa da bunu öyle bir yaptı ki, inan hiç ama hiç çaktırmadı.

Ve bir şey söyleyeyim mi? Bu işe yaradı! Daydream Lily'nin sahibi Liss Winnel, bugün Avustralya'nın en iyi 100 kadın blogger'ı arasında 13. sırada yer alıyor. Bakma birazdan burda hikayesini anlatacağına, kendisi aslında oldukça tanınıyor ve seviliyor. Ama bazı popüler blogger'lar gibi de okuyucusu ile arasına mesafe koymuyor ve inanın sorduğum her soruyu, attığım her mesajı tüm nezaketiyle istisnasız bir şekilde cavaplıyor.

Liss Winnel kanımca iyi bir blogger olma yolunda ilerlemek isteyenlerce örnek alınasıdır. Blog'u, hatta blog'ları da henüz keşfetmemişler için açıp okunasıdır.



Biraz kendinden ve hikayenden bahseder misin?
2 köpeğim, bir kedim ve erkek arkadaşımla beraber Melbourne’de yaşıyorum. 2006 yılında üniversiteden mezun oldum ve şu anda istatistikçi olarak çalışmaktayım. Blogum da küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duymuş birisi olarak kendimi daha yaratıcı hissettiğim alanım.

Blog tutmaya nasıl başladın?
İnternette bazı yaratıcı satış yerleri ararken aynı zamanda Frankie Magazine’i de keşfettim. Bütün o gördüğüm sanatsal ve el yapımı şeylerden aşırı etkilendim ve böylece onları paylaşabileceğim bir alan istediğimi fark ettim. Ayrıca blog yoluyla bağlantı kurabileceğim diğer yaratıcı insanlarla da tanışmayı istedim.

Blog’un Daydream Lily’i nasıl tanımlarsın?
Belirli bir kategoriye uyduğunu düşünmediğimden açıklaması biraz zor. Ama insanların gelip güzel şeyler bulabildiği, ilham aldığı yaratıcı bir alan olarak düşünmeyi tercih ediyorum. Romantik bir estetik taşıyan sanatın, fotoğrafçılığın, modanın ve el yapımı ürünlerin bir birleşimi olarak tanımlanabilir.

Daha öncede sana söylediğim üzere blog’unu çok uzun zamandır takip ediyorum. Yerli markaları, tasarımcıları, fotoğrafçıları ve sanatçıları bulma konusunda özel bir yeteneğin var. Onları nasıl keşfediyorsun, konularını neye göre seçiyorsun?
Zamanımın büyük bir kısmını bilgisayar başında blog’lara ve çeşitli görsellerin paylaşıldığı sitelere bakarak geçiriyorum. İçeriğimin büyük bir kısmını buralardan buluyorum. Bazen okuyucu ya da tasarımcı da bana tavsiyelerde bulunuyor. Daydream Lily’e uyacağını hissettiğim ve beğendiğim şeyleri seçerek bloguma koyuyorum.

Ayrıca "Lily & The Muse" ve "The Next Page" adlı başka blog'ların da var. Onlar ne hakkında?
Onlar benim en iyi blog arkadaşım olan Tina (English Muse) ile birlikte başlattığım iki blog. Lily & The Muse sanat ve moda filmleri gibi güzellik üzerine odaklanmış hareketli görüntülerle ilgileniyor. Markaların yeni sezonları için kısa videolar çekmesi gibi bir trend oluştu. Biz de bunları paylaşabileceğimiz bir blog olmasının iyi bir fikir olabileceğini düşündük. Bu blog’a katkıda bulunan başka harika insanlar da var. The Next Page ise karışık bir medya blog’u. Daha çok kolaj çalışmalarına odaklanıyor, mecmualardan ve duvarlardan ilham alıyor. Aynı zamanda blogun sayfa düzenlemesi de ilham panosu gibi bir izlenim yaratıyor.

Blog tutmanın güzel tarafları nedir? Senin hayatını nasıl etkiledi?
Blog tutmanın çok fazla güzel tarafı var. Normalde asla tanışma fırsatını elde edemeyeceğim birçok insanla tanıştım ve içlerinden bazıları çok yakın arkadaşım oldular. Ayrıca önceden hayalini bile kuramadığım bazı imkanlar da sağladı bana. LomoAmigo* olmak gibi mesela.



Blog ile uğraşmadığın zamanlarda neler yapıyorsun?
Bir sürü şey. Ben o birçok şey yapmak isteyip de hiçbiri için yeterince zaman bulamayan insanlardan biriyim. Çok okurum, fotoğraf çekerim, canlı müzik dinlemeye giderim, şehrimi keşfe çıkarım, alışveriş yaparım. Bunun gibi şeyler.

Favori blog'larını sorsam?
Çok fazla blog okuyorum ve listem gittikçe büyüyor! Gerçekten bir ya da iki tane favori blogumu seçip söylemem mümkün değil. Ama blogumda yer alan listedeki bloglar için favorim diyebilirim.

En sevdiğin kitap ve film?
Film- Abbie Cornish’in başrolde yer aldığı Somersault.
Kitap- Catcher in the Rye (Gönülçelen) ya da Chuck Palahniuk’un herhangi bir kitabı.

Peki ya favori müzik grupların?
Şu sıralar Tegan and Sera, Bjork, Foals, Bat For Lashes ve Jose Gonzales favorilerim.

Yeni blogger'lara ne gibi tavsiyeler verebilirsin?
Yaratabileceğiniz en iyi blog’u yaratmaya odaklanın ve onu seveceğiniz bir yer haline getirin. Çok fazla SEO (arama motoru optimizasyonu) ve diğer teknik konular hakkında endişe etmeyin. Çünkü insanlar söylemek istediğiniz şeyi sevdikleri için gelecekler. Başka blog’lara yorum bırakmak da ayrıca önemli. Çünkü blog bir topluluk demek ve güzel bir blog yazısına denk geliyorsanız, bunu blog sahibinin de bilmesini sağlayın. Ama yorumunuzun gerçek olduğundan da emin olun. Şu sıralar öyle yorumlar alıyorum ki, yorumu yazan kişi yazdığımı hiç okumamış gibi gözüküyor.

*LomoAmigo nedir, ne değildir buradan öğrenebilirsiniz.
------------------------------------------

Would you tell us a little bit about yourself and your story?

I live in Melbourne with my boyfriend, two dogs and a cat. I finished university in 2006 and work as a statistician. My blog is where I can be creative as I've also been interested in art since I was young.

How did you get into blogging?
I discovered blogging when I was searching for a creative outlet around the same time I discovered Frankie Magazine. I felt so inspired by all the new art and handmade goods I was discovering that I wanted a place I could blog about them and share them. I also hope to meet other creative peopel and connect with them through blogging.

How could you describe your blog Daydream Lily? 
It's hard to describe as I don't think it fits one specific category, but I like to think of it as a creative space when people can come to find something beautiful that hopefully inspires them. It's a mix of fashion, handmade, photography and art all with a dreamy romantic aesthetic.

I have been following your blog for a very long time as i told you before and i can say that you have the skill to find very local brands, photographers, designers and artists. How do you discover them and how do you choose your topics?
I spend alot of time at the computer often looking at blogs and image sharing sites. This is where I discover most of my content. Occasionally a reader or designer will send me a recommendation. I choose things that I like and that I feel fits the feel of Daydream Lily, generally If found that the things I like others enjoy too.

You also have some other blogs like "Lily & the Muse" and "The Next Page". What are they about?
They're two blogs I started with my blog best friend Tina of English Muse. Lily & The Muse is focused on beauty in motion, such as fashion and art films. There has been a trend of fashion labels creating short videos for their new seasons. So we thought a blog where we could share them all would be a good idea. We also have a great bunch of contributors who also blog there. The Next Page is a mixed media blog, focused on collage, inspiration journals and walls. The layout looks like an inspiration board also.  

What are the good parts of blogging? How has it affected your life?
There are so many good things to blogging, I have met so many people who I otherwise wouldn't of had the chance to meet and some of those people have become my closest friends. Also it has given me opportunities that I couldn't of dreamed of before, such as being a LomoAmigo*.

What do you do when you are not blogging?
Lots of things, I'm one of these people that has too many things they want to do and not enough time. I read a lot, take photos, go see live music, explore my city, shop, make stuff.

What are your favourite blogs?
I read so so many blogs and my list just keeps getting bigger!! I couldnt really single out one or two favourites, but the list of my Dailies on my blogroll would be my favourites.

What is your favorite movie, book?
Movie - My favourite would be Somersault featuring Abbie Cornish.
Book - Catcher in the Rye or anything by Chuck Palahniuk.

What kind of music do you like to listen to? What are your favorite bands?
Favourite bands at the moment are Tegan and Sara, Bjork, Foals, Bat For Lashes, Jose Gonzales.

What is your advice to new bloggers? 
Focus on creating the best blog you can and make it a place that you love. Don't worry so much about SEO and all that other technical jargon, people will come because they like what you have to say. Commenting on other blogs is important though, blogging is a community and if you come across a good blog post let the blogger know you enjoyed it. But make sure your comment is genuine, I get a lot of comments now that just seem like the person hasn't even read what I wrote.  

*If you still don't know what LomoAmigo is: click click!

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Yine çok tatlı bir söyleşi olmuş hem türkçe hem ingiizce yazman ise ayrı bir tat katmış lizard'cım ben bilmiyordum liss i hemen bi bakalım kimmiş neymiş :)

The Lizard Queen dedi ki...

tesekkurler! bak bakalim liss'e, cok seker bir blog'u var bence.

vintage peony dedi ki...

çok keyifli bir röportaj olmuş :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...