28 Nisan 2010 Çarşamba

Kral Çıplak Mı Değil Mi Şimdi?

İşin sırrı “yeterli” ya da “kafi” kelimesinde aslında. Ama söz konusu özellikle moda olunca hiçbir şey asla yeterli olmuyor.

Dolabımız ağzına kadar dolu olsa da, artık dayanamayıp içindekini dışarıya kusup taşsa da yine de asla yeterli değil. Her sabah uyanıp “giyecek hiçbir şeyim yok” sendromundan kaçmak ne yazık ki mümkün değil. Alışverişe çıkmak ise daha büyük bir kabus. Bir şey alırken diğeri aklında kalıyor, 10 tane şey de alsan canın 11'inciyi çekiyor. Evde seni bekleyen 50 çeşit ayakkabın, envayi çeşit elbisen olsa da yine yeterli değil, hep değil, hiç değil.

Bugün giydiğin yarın demode oluyor, aslında eski olmasa da gözünde artık eskidiği için çöpün yolunu tutuyor. 10 sene önce artık işe yaramaz diye elden çıkardıkların sana kendini yeniden aldırtıyor. İşin kötüsü de sana bunları yapmak zorundaymışsın gibi hissettiriyor.

Design Academy Eindhoven’dan 2009 yılında mezun olan ve o tarihten beri serbest çalışan Digna Kosse adlı tasarımcı da geçtiğimiz yıl Dutch Design Week'te gerekli gereksiz yaptığımız bu aşırı tüketime tepki olarak tasarladığı 15 tane elbiseyi sergiledi. “Minimal Dress” adını verdiği bu çalışmada yer alan elbiselerin özelliği ise mümkün olduğunca az malzeme kullanılarak tasarlanması.

Digna Kosse’nin bu çalışmasını da gördükten sonra belki bazı gerçekleri fark edip “Kral çıplak!” diye bağırmamızın vakti gelmiştir?!

Gelmiş midir?
Fotolar: Digna Kosse

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...