12 Mayıs 2010 Çarşamba

Jean Paul Gaultier Palais de Chaillot'yu Giydirirse...


Ünlü Fransız mimar Jacques Carlu'nun şüphesiz en meşhur eseri 1930'lu yıllarda inşa ettiği,  Eiffel Kulesi'nin çok yakınlarında bulunan Palais de Chaillot. Son 3 senedir yeniden hayat bulması ve canlanması açısından Cite de l'Architecture ve ELLE Décoration Magazine işbirliği ile moda dünyasının çok önemli isimleri tarafından yeniden giydiriliyor!

La Suite Elle Decoration adı verilen bu proje sayesinde binada yer alan 220 m2'lik bir daire ilk sene Christian Lacroix, ikinci sene de Maison Martin Margiela tarafından tekrar dekore edildi.

Maison Martin Margiela
Maison Martin Margiela

Bu sene ise hepimizin yakinen tanıdığı ve takip ettiği ünlü tasarımcı Jean Paul Gaultier ile çalışılarak daireye bambaşka bir soluk getirildi. İşinin kıyafetler olduğunu ve sadece nasıl giydirildiğini bildiğini söyleyen tasarımcı, kendi koleksiyonundan izler taşayacak bir şekilde ve artık imzası haline gelmiş çizgili deseni duvarlardan tutun da koltuklara kadar kullanarak daireyi yeni baştan dekore etti ve her m2'sinde parmağının olduğunu güçlü bir şekilde hissettirdi.

Beyaz üzerine mavi yatay çizgili  kıyafetler bu sezonun en önemli parçalarından biriydi zaten. Gaultier ise bunu ev dekorasyonunda da kullanarak bu akıma bir başka boyut kazandırmış.

Bir diğer odayı ise el değmemiş, vahşi bir orman görünümünde dekore ederek ağaçların gölgesinde kalan yeşil sandalyeler kullanmış ve duvarlara da bahçe baskılı duvar kağıdı uygulamış.

Baştan aşağı ipekli kumaşlar kullanılarak dekore edilen yatak odasında yer alan dantel desenli  halı ve korse elbiseli bebek şeklindeki yatak yorganı dikkat çekiyor.

Paris'te olanlara ya da gitmeyi planlayanlara duyurulur: Her cumartesi ve pazar saat 14:00-17:00 arasında kişi başı 3€ ödeyerek daireyi ziyaret edebilirsiniz. 18 yaşın altındakilere ise ücretsiz. Eiffel Kulesi'nin hemen karşısında yer alan bu tarihi binanın açık adresi ise şöyle: Palais de Chaillot, 1 Place du Trocadéro, Paris 16é

Belki ordan da hazır yolunuz Fransa'ya düşmüşken Cannes Film Festivali'ne geçersiniz?

Hayat size güzel valla...

2 yorum:

DB JUNK dedi ki...

çizgili ev bizim evimiz olmalıymış:)

The Lizard Queen dedi ki...

ah o evi ben de istiyorum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...