1 Haziran 2010 Salı

Deniz ve Mehtap Sormuş: Neredesin?

1 Haziran. Beraberinde gelen kavurucu sıcaklar, hiçbir şey yapmama isteği, stabil bir yorgunluk, karpuz ve yoğurtla dindirilmeye çalışılan iç yanmaları, buluşma yerlerinin bir sıcak kahve içtiğimiz Urban Cafe'den ya da sıcak şarap içtiğimiz Bezgin'den Cremeria Milano'ya taşınması, buzlukta kutu kutu Ben&Jerry's saklanması, deodorant ve selülit kremi satışlarında artış, ter kokulu otobüsler tıklım tıkış, kafada tatil planları, hesabı kitaba uydurma çalışmaları... 

Gecenin bir vakti yediği kalorili yemeklerin fotoğraflarını tweet'leyen, orada burada gösteren insan tipinden daha çok kızdığım birisi varsa o da ben bir yere gidemezken tatile çıkan, sağda solda yanık teniyle bikinili fotoğraflarını sergileyen insan tipidir. Ne olmuş yani sizin denizden yeni çıkmış ıslak bir vücudunuz varsa? Bizde de terden ıslanmışı var! 

Ben de kendi bikinili fotoğraflarımı koyamıyor olabilirim ama bu başkalarınınkini de koymayacağım anlamına gelmez. Biliyorsunuz ki yüksek belli bikiniler ve askısız mayolar da diğer her şey gibi tekrar geri döndü. Birçok yerde bu retro bikini ve mayolar mutlaka karşınıza çıkmıştır ya da çıkacaktır. Henüz sahil, deniz, güneş, kum olaylarına giremediğim için pek tabi bu modanın sahillerimize yansımış olup olmadığından bir haberim. Hey siz tatilciler! Benim yerime bir kolaçan edin!

Bu furyayı taklitlerinden değil de gelin orjinallerinden öğrenelim ve vakti zamanında insanlar plajlarda nasıl salınıyorlarmış, bir görelim:



Kadınlarınki ne kadar güzelse erkeklerinki de bir o kadar kötü. Erkeklerin böyle görüntülerden uzak durmasını diliyor ve slip mayoya hayır diyoruz.:)



Deniz ve mehtap sormuşlar beni. Neredeyim? 

Fotolar: Curious Photos, Smokeye, Flickr, QueensOfVintage, Super Kawaii Mama, Blue Velvet Vintage, Glamour Splash

6 yorum:

vintage peony dedi ki...

ya bu kadınların vücutları kusursuz ya da biz(ben mesela) çok deformeyiz. Korseli mi acaba bu mayolar? Bir de erkeklerin mayo giymesi yasaklansın :)

Nasilgiysem dedi ki...

ay muhteşem bir post olmuş bu, her resme ayrı ayrı baktım, doyamadım.

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

ay şu vintage durumları bakalım karşımıza başka neler çıkacak,en azından ben bu yüksek bel bikini akımına kapılmıcam.tatil konusunda aynı sıkıntı bende de var,taa ağustosta izne çıkabilecem belki haftasonu kaçamağı olabilir

Kolyekolik dedi ki...

bu sene tatil mi? o da ne? oldu eşimin işi sayesinde.. o yüzden ben de kendimi vurdum cremeria milanoya.. mayolar ise iyiki erkek diilmişim dedirtti :)

mgntwmn dedi ki...

benim ilk dikkatimi çeken fotoğraflardaki tüm modellerin yüzünün gülmesi. şimdi kıyafetler ne kadar eğlenceli olsa da bakışlar hep buğulu, cool. çağ ilerledikçe daha mutsuz insan profillerinin olduğu ve bunun da günümüzde daha makbul sayıldığını ve empoze edilmeye çalışıldığını düşünmeden edemiyorum.

The Lizard Queen dedi ki...

@vintage peony degil mi? o donemlerde simdiki gibi photoshop da yok:)
@lydia sevindim begenmene!
@stil sahibi bayanlar / kolyekolik yasasin! tatile cikamayan bir tek ben degilim! :))
@mgntwmn o donem modeller gorunus acisindan da daha saglikli zaten. simdilerde donuk bakislar, asik suratlar ve sagliksiz bir gorunum daha "cool" olarak kabul goruyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...