19 Nisan 2010 Pazartesi

Efsane Çift Serge Gainsbourg-Jane Birkin Vogue'da

Dünyanın en çirkin-karizmatik erkeği Serge Gainsbourg ve seksi peri kızı Jane Birkin... 1969 yılında Slogan filminin setinde tanıştıklarında İngiliz kızımız tek kelime bile Fransızca bilmediğini söyler. Ama bir Fransız erkeği ile beraberseniz ve üstelik de deliler gibi aşıksanız -ki genelde Fransızlar size başka opsiyon tanımazlar- Fransızca şakırsınız da, üstüne şarkılar bile yaparsınız da...

Öyle bir aşktır ki bu aslında Serge Gainsbourg'un eski sevgilisi olan Brigitte Bardot için yapılmış bir şarkıyı (Je t'aime... Moi non plus) yeniden seslendirebilirsiniz beraber. Bütün eskileri unutturup birbirinize, hatta eskilerin küllerinden yeniden doğup efsane bir aşkın kollarına bırakabilirsiniz kendinizi. Öyle bir tutkuyla bütünleşirsiniz ki içinizden taşar, etrafa yayılır, her yere bulaşır. "Je t'aime... Moi non plus" şarkısını öyle bir söylersiniz ki insanlar içinde yer alan orgazm seslerinin numaradan olamayacağını ve ancak sevişirken çıkabileceğini düşünüp bu şarkıyı kaydederken cidden seviştiğinizi sanır. Yine bu yüzden şarkınız Avrupa'daki birçok yerde yasaklanır, Vatikan tarafından yapılan eleştirilere maruz kalır.

Bir de üstüne bu Fransız seksapalitesini ve İngiliz asaletini birbirine katarsınız da Chalotte Gainsbourg'u yaratırsınız.

Bir aşk ne kadar tutkuluysa, ne kadar kanındaysa, ne kadar dibine kadarsa o kadar da biteceği açıktır sonunda. Ömür boyu o yoğunluğu yaşayamazsınız. Yorar adamı, nefesini keser, parçalara böler. Birkin ve Gainsbourg da 1980 senesinde ilişkilerini sonlandırdılar ama arkalarında hala konuşup imrenerek baktığımız bir masal bıraktılar.

Bu efsanevi aşkın ilk ortaya çıkışından bugüne 40 yıl geçti. Vogue Fransa da bunun şerefine onları sayfalarına konuk etti. Jane Birkin olarak Daria Werbowy'i, Serge Gainsbourg olarak da Francesco Vezzoli'yi karşımıza getirdi. Fotoğraf çekiminin de ismi olan "La Décadanse" ise adını beraber söylemiş oldukları, yine tutkulu bir şarkıdan alıyor. Çekimlere bakmadan önce şarkıyı dinlemek için; tık.

"Dans yatay isteklerin dikey tatminidir." diyen ünlü bir düşünür bunu mu kastediyordu acep?

Vogue Fransa Mayıs 2010 Sayısı "La Décadance"
Fotoğrafçı: Mario Testino, Styling: Carine Roitfeld, Modeller: Daria Werbowy, Francesco Vezzoli


Bu çekimin esinlendiği orjinal fotoğraflar ise bunlar:


Ayrıca aralarındaki  tutkuyu daha iyi anlayabilmek adına yine fonda "La Décadanse"ın çaldığı şu videoya bir bakalım:

Serge Gainsbourg & Jane Birkin - La Decadence et Melody Nelson

Charlotte | MySpace Video



Hatta bu kadar yapmışken tam yapalım, bir de "Je t'aime... Moi non plus" yü koyalım:


fotolar: Fashionising, Myspace

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu aralar bütün paylaşmların çok çok orjinal inanılmaz kayeif alıyorum okurken :) devam devaaam :)))

*STYLEBOOM* dedi ki...

müthişsin canım,böyle güzel bir aşkı ve hikayeyi canlandıracak, taçlandıracak harika bir yazı olmuş!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...