15 Nisan 2010 Perşembe

Nicola Formichetti'nin Sihirli Değneği...

Lady Gaga çıktı çıkalı her günümüz Halloween gibi. Halloween korkutucudur, içimizdeki “canavarın” açığa çıktığı, ortalıkta serbestçe dolaştığı gündür. Ne kadar saçmalarsan saçmala, o kadar da saçma görünmediği gündür.

İşte bu yüzden senede bir gündür, senede bir kere mazur görülür. Ama her gün her gün olunca insanı biraz düşündürür.

Lady Gaga tarzını farklı olmak adına gösterilen aşırı çaba olarak adlandırsam da konu o değil aslında. Onu da sonra anlatırım, fakaaat… Lady Gaga onu yaptı, bunu yaptı da Lady Gaga’yı kim Lady Gaga yaptı? Bunun arkasında önce zat-ı muhterem Alexander McQueen, sonrasında da o hamarat elleriyle bütün o stylingleri gerçekleştiren Nicola Formichetti yatıyor. Lady Gaga’yı ister sevin, ister sevmeyin ama Gaga’nın mutfağında usta aşçılar çalışıyor, orası kesin.

Nicola Formichetti’nin sihirli değneği bana da dokunsa ben de Cinderalla’ya dönüşebilirim, değil balkabağından, mumdan taçlar yapıp kafama dikebilirim.

İşte o sihirli değnek sıcağı sıcağına çıkan VMAN’in 18. sayısına değiveriyor, podyumlardan fırlayan kıyafetler abartılı mı abartılı aksesuarlarla birleşiyor ve ortaya ne de masalsı bir şey çıkıyor…

VMAN #18 "Once Upon A Time..."
Fotoğrafçı: Benjamin Alexander Huseby, Styling: Nicola Formichetti, Modeller: Rie Rasmussen, Mathias Lauridsen

Fotolar: Nicola Formichetti

Lizard'ın Notu: Alexander McQueen demişken önümüzdeki ay içinde kendisinin kariyerinin anlatıldığı ve bazı tasarımlarının resimlerinin yer aldığı bir biyografi kitabı çıkıyormuş, bilginize.

2 yorum:

Koray Caner dedi ki...

Formichetti bence Gaga ile rüştünü çok güzel ispat etti, daha çok bilinir olması ters bir etki yaratır mi bilmem (anonim kalmak daha bir hoş gibi?) ancak bu tür çalışmaların çoğalmasına da asla itiraz etmem :)

The Lizard Queen dedi ki...

evet kesinlikle. son donemlerde gaga ile anilsa da adi kendi basina feci yetenekli birisi zaten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...