23 Mayıs 2010 Pazar

Bugün Ne Öğrendiniz?




Abuk sabuk şeyleri öğrenmeye, beynimi bir çöplük gibi ıvır zıvırlarla doldurmaya bayılırım. Vakti zamanında "Aslan Kral"ı sinema salonunda izlemiş küçük bünyemin sinemadan çıktıktan sonra aklında tek bir soru vardı: "Neden aslanlara ormanın kralı deniliyor? Yani niye başka bir hayvan değil de aslan?" Ve biliyor musunuz, teknolojinin bu denli çığrından çıkmadığı ve araştırma kaynaklarının sınırlı olduğu o dönemde ben bu soruyu kendimi ansiklopedilere gömerek araştırmış ve bir şekilde tatminkar bir cevaba ulaşmayı başarmıştım. Evet, söyleyin, çekinmeyin. Ben çocukken de normal değildim.

Bu haftasonunu da işte böyle ıvır zıvır bilgiler öğrenmeye adamışken ben, Young Design Studio tarafından yaratılan "Learn Something Every Day"i keşfettim. "Okuldayken de öğrenmek bu şekilde olsaydı her şey daha eğlenceli olurdu." diyen sitede her gün yeni ve aslında gereksiz ama bir o kadar da eğlenceli bir bilgi komik karakatürler ile karşımıza çıkıyor. Bunların arasında çikolatanın dişleriniz için faydalı olduğunu söyleyen, çok fazla havuç yerseniz ten renginizin turuncuya dönebileceğini dile getiren garip bilgiler de mevcut. Hatta bu illüstrasyonlardan herhangi birini seçtiğiniz tişörtün üzerine bastırarak ya da halihazırda basılmış olanların arasından seçerek $17.99'a satın alabiliyorsunuz.

Hadi şimdi gidin çalışın, yarın ne öğrendiğinizi soracağım.

5 yorum:

vintage peony dedi ki...

çok eğlenceli bir öğrenme şekli bu :)

Manolya dedi ki...

uzun zamandır sık kullanılanlar listemde bu site
böyle gereksiz bilgileri okumak başlı başına eğlenceli birşeyken birde böyle çizimler halinde olması eğlenceyi ikiye katlıyor.

Dışavurum dedi ki...

Cok houma gitti bu benim ! Tesekkurler .

The Lizard Queen dedi ki...

rica ederim! ivir zivir bilgilere merakli olma konusunda yalniz degilmisim:)

CherrybLossomgirL dedi ki...

ehehe çok eğlenceliiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...