27 Haziran 2011 Pazartesi

Kırma Zincirlerini

Normalde bir öğüt olarak yukarıdaki başlıkta yazanın tam tersinin verildiğini biliyorum. Lakin konu moda olunca işler değişiyor. Bir aksesuar olarak zincir, özellikle Mademoiselle Chanel ikonik zincirli çantası Chanel 2.55’i tasarladığı günden beri hayatımızda önemli bir yer teşkil ediyor. Gerek kıyafet detaylarında, gerek kolye, küpe, kemer, bilezik gibi aksesuarlarda sürekli karşımıza çıkıyor ve kıyafeti tamamlama konusunda mühim bir görev üstleniyor. Yalnızca bu da değil; gözlüklerde, hatta ve hatta fotoğraf makinesi askılarında bile artık kendisine rastlamamız mümkün. Nasıl mı?



Susie Bubble ve Mr. Street Peeper

Teen Vogue Aksesuar Editörü Sarah Frances Kuhn; lomo’ların son derece popüler olduğu, sokak fotoğrafçılığının iyice değer kazandığı, stil blog’larının büyük kitleler tarafından takip edildiği şu dönemlere oldukça yakışır, harika bir fikirle ortaya çıkıyor; fotoğraf makineleri için klasik ve sıkıcı askılara bir alternatif olarak rengarenk ve zincir askılar tasarlamak. Sarah, adıyla aynı ismi taşıyan markası için 2010 yılından beri zincir fotoğraf makinesi askıları tasarlıyor. Bu askıların fiyatları $45 ile $125 arasında değişiyor ve dünyanın her yerinden sipariş vermek mümkün. Aralarında Face Hunter, Susie Bubble, Tommy Ton, Mr. Street Peeper gibi ünlü blogger ve sokak fotoğrafçılarından esinlenerek tasarlanmış zincir askılar da var.





Claudia Schiffer’ın yüzü olduğu Chanel Eyewear Fall 2011 Prestige Collection’da zincirler bu sefer de gözlüklerimizi süslüyor. Chanel 2.55’in askısından ilham alınarak tasarlanan, zincir ve derinin bir arada kullanıldığı gözlüklerin aviator, butterfly, cat-eye ve oversized film-star square lenses gibi modelleri bulunuyor.

Bu da Karl Lagerfeld'in ellerinden çıkan koleksiyonun tasarım sürecinin anlatıldığı video:



Fotolar: Trendland, SFK

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...