25 Haziran 2011 Cumartesi

TREND QUEEN: Eteklerden Taşan Jüponlar

Elie Saab Spring/11 Couture - Valentino Spring/11 Couture

Jüpon, günümüzde eteğin bedene yapışmaması, ışıkta iç göstermemesi, yürürken eteğin yukarıda toplanmaması ya da eteğin kabarık durması için giyilen bir iç etek. Ama özellikle 16. ve 17. yüzyıldaki kullanımı bundan çok daha farklı. O dönemlerde sırf eteğin altından gözükebilsin diye etek boyları jüpona nazaran daha kısa tutuluyor ya da eteklerin önünde ters V şeklinde bir açıklık bırakarak görünür olması sağlanıyormuş. Yani kıyafetin altına gizlenmesi ve yokmuş gibi gözükmesinden ziyade, kıyafetin bir parçası, tıpkı küpe, kolye ya da kemer gibi bir aksesuar olarak kullanılıyormuş.

Chanel Spring/11 Couture

Bu sezon ise eteklerin altından taşan iç etekler yeniden moda oluyor. Frankie Morello, Chanel, Givenchy gibi markaların 2011 koleksiyonlarında gerek tüllü, gerekse uç kısımları dantelli olarak karşımıza çıkıyor.

Frankie Morello F/W 11-12

Bu basit ama kıyafetin tüm havasını değiştiren detayı ise uygulamak çok kolay. Eteğinizin altına, eteğinizden biraz daha uzun ve uçları dantelli olan bir jüpon giyebilir ya da iki eteği üst üste giyerek farklı bir hava yaratabilirsiniz. Hatta eteğinizin ucuna dantel ya da tül bir kumaş parçasını içten dikerek de bu görünümü rahatlıkla yakalayabilirsiniz. 

2 yorum:

mgntwmn dedi ki...

jüpon kelimesini ilk defa ev ahalisi dışında birinden duyuyorum. ayrıca komik bir kelime. japon'un aristokrat olanı gibi. hızlı söyleyince daha da komikleşiyor. jüponjüponjüponjüponjü... :)

The Lizard Queen dedi ki...

ha ha jupon iyidir. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...