8 Kasım 2009 Pazar

KIRMIZI TABANLARI İLE 50'LİK ÇITIR BARBIE

Bugün anoreksiya ya da bulimia bu kadar salgınsa bunun en büyük sorumlusu bence Kate Moss ya da Twiggy değil, Barbie’dir! 1959 yılından beri küçük yaştaki kızlarımızın ellerine tutuşturduğumuz bu mükemmel görünümlü, incecik plastik bebek hepimize daha o yaşlarda plastik bebek gibi bir görünüme sahip olmamız gerektiğini aşılamıştır. Mükemmel gülüşü, upuzun sarı saçları, birbirinden güzel kıyafetleri ve koluna taktığı, aradan onca yıl geçmesine rağmen arkadaş mı yoksa sevgili mi olduğuna karar veremediği Ken’i ile kanımca günümüzde ikoncan olarak ortada gezinen birçok kişiden daha örnek alınasıdır. O ikoncanların da bunca estetik operasyon geçirdiği düşünülecek olursa Barbie olmaya çalıştıkları açıktır.

Ve bu sene Barbie -hiç göstermese de- 50. yaş gününü kutluyor. Bu önemli yaşında kendisi yaratıcı firması Mattel’den Christian Louboutin gibi bir ismi stilisti olarak istiyor, ve tabi ki de isteği gerçekleşiyor. Louboutin, 14 Şubat 2009'da New York Fashion Week kapsamında gerçekleşen Barbie’nin 50. yaşına özel defile için kırmızı tabanlı, Barbie pembesi Pantone 219 tonundaki ayakkabıları tasarlıyor. Ayrıca bu defileye içinde Alexander Wang, Betsey Johnson, Michael Kors, Anna Sui, Vera Wang gibi isimlerin de yer aldığı tam 50 tasarımcı Barbie için özel olarak tasarladığı kıyafetleriyle dahil oluyor.

İşte sözü geçen pembe ayakkabı ve defileden bazı kareler:


Naeem Khan


Juicy Couture

Rachel Roy

Lyn Devon

The Blonds


Bu defilede yer alan tüm tasarımcıların adlarına ve tasarımlarına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca 50’ler-60’lar, 70’ler ve fütürüstik olarak nitelendirebileceğimiz 3 bölümden oluşan bu defilenin tamamını buradan, buradan ve de buradan izleyebilirsiniz.

Ardından Bay Kırmızı Taban, Marilyn Monroe ve Nefertiti’den esinlenerek ve üzerinde bazı değişiklikler yaparak 3 tane yeni Barbie tasarlıyor. Ne gibi değişiklikler diye sorarsanız Barbie’nin ayak bileğini çok kalın bulduğu için onu inceltip biraz daha kavis veriyor mesela. Mücevher hırsızı temalı Barbie aralıkta, safari temalı Barbie şubatta, Barbie Cannes Film Festivali’nde temalı Barbie ise mayısta Christian Louboutin ayakkabı kutusu içinde, beraberinde 4 farklı Barbie boyutu Christian Louboutin ayakkabılarıyla, tanesi 150 dolardan BarbieCollector.com
ve Net-a-porter.com ‘ da görücüye çıkacak. Bunun yanı sıra “My Year in Paris with Christian Louboutin” adlı bir günlük de 40 dolardan satışa sunulacak.

Bu günlükte yer alan Louboutin ve Barbie’lerinin bazı resimleri:

Peki hayatında hiç kırmızı tabanlı bu canım ayakkabılara sahip olamamış bizler bununla tatmin olabilir miyiz? Ya da bir çift Christian Louboutin ayakkabıya sahip olmak için illa ki plastik mi olmak gerekmektedir? Bizim canımız yok mudur gibi sorularım var. Evet, var. Görünce kendisine iletiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...