28 Kasım 2009 Cumartesi

Karl Lagerfeld Neyle Yaşar?

Karl Lagerfeld hiç uyur mu acaba? Ya da ne bileyim bizim yaptığımız şeyleri yapar mı? Hiç bir şarkıda duygulanıp ağlar mı salya sümük ya da birisine bağıra çağıra o şarkıyı söyler mi? Hiç evin tozunu almış mıdır misal? Hiç üzerine bulaşık önlüğünü geçirip bulaşık yıkamış mıdır? Çöpü dışarıya çıkarmış mıdır? Gece yatarken o takım elbisesini ve yüksek yakalığını üzerinden atıp o da bizim gibi pijamasını giyiyor mudur? Ya da diyorum ya, o hiç uyuyor mudur?

“Kimse için gerçek olmak istemiyorum, kendim için bile.” gibi bir laf etmişti kendisi. Sizce de bunu çok iyi başarmıyor mu? Brad Pitt’in vakti zamanında tavuk kostümü giyip broşür dağıtması aklıma yatıyor ama Mösyö Lagerfeld’i biz sıradan canlıların yaptığı sıradan işleri yaparken bile düşünmek imkansız.


O öyle… Saçları hiç uzamıyor, sakalları hiç çıkmıyor. O hiç kirlenmiyor, bu yüzden hiç yıkanmıyor. Hiç yemiyor, hiç tuvalete gitmiyor. Hiç uyumuyor, bu yüzden hiç pijama giymiyor. Sadece yazıyor, çiziyor, düşünüyor, yaratıyor, yaratıyor ve yaratıyor….

Numéro Dergisi’nin Eylül 2009 sayısı. Konsept Room Service Couture. Lara Stone, Heidi Mount ve Baptise Giabiconi model, Karl Lagerfeld fotoğrafçı. Zaten Baptiste’i pek bir seviyor. Daha önce yine böyle soyup topuklu ayakkabılar giydirip fotoğraflamıştı kendisini. Lara Stone ise eşittir karizma. Vanessa Paradis ile alışmaya çalıştığımız ayrık dişleri onunla pek bir sevdik. Kaş inceymiş, kalınmış tartışmasına da Lara’dan son nokta: Artık sayesinde kaşsızlık mübah.

fotolar: Fashionising

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...