21 Kasım 2009 Cumartesi

Daul Kim: Say Hi To Forever


Şeyler. Güzel şeyler. Elde edilebilen şeyler ve elde edilemeyen şeyler. Elde etsek de etmesek de bu şeylerin peşinde koşan bizler. Koştukça kendinden uzaklaşan bizler. Uçurumu başka şeylerle kapatmak için çırpınan bizler. Çırpındıkça dibe batan, dibe battıkça çırpınan bizler. Küçükken havuzun kenarında babanıza suyun altında ne kadar süre nefesinizi tutabildiğinizi gösterip böbürleniyordunuz ya hani, hayatınızın, kendi yaşamınızın içinde ne kadar nefesinizi tutabilirsiniz peki?

Bütün bu güzel şeylerin ortasında bir kız. Dior şeyleri, Gucci şeyleri ve daha niceleri. Peki yalnızlığınızı, boynuna Chanel çantanızın altın zincirini geçirerek zaptedebilir misiniz? Donuk bakışlar, asık suratlar evde ayna karşısındayken de moda çekimlerinde olduğu kadar cool görünür mü? Evden ne kadar uzaktasınız? Eviniz nerede? Eviniz var mı ki?

Daul Kim. 20 yaşında Koreli bir model. Gisele Bundchen kadar ünlü değil, bu nedenle birçoğunuz adını bile duymamıştır muhtemelen. Ama bence çok güzel. Güzel çünkü doğal. Bugüne kadar Vogue, Harper’s Bazaar, Numero, i-D Magazine gibi birçok dergide yer alıyor, bir çok ünlü tasarımcının defilesini süslüyor. Ama dahası var. Kendisi şiir yazıyor, resim yapıyor, videolar çekip montajlıyor, bazen moda çekimlerinde hem stylingi hem modelliği bir arada üstleniyor, resimleri için sergi düzenliyor, doğup büyüdüğü yer olan Seoul hakkında bir kitap yayınlıyor, Paper Magazine ve Ceci Magazine için yazılar yazıyor.

Daul Kim. 20 yaşında Koreli bir model. Dün sabah Paris’teki evinde ölü bulunuyor. Ölüm sebebi intihar.

Bu yazıyı aslında dün, ölümünü ilk öğrendiğimde yazacaktım. Ama ardından önce blogunu okuma kararı aldım. Evet, kendisi aynı zamanda bir blogger. Dahası var demiştim. Blogunun adı “I Like To Folk Myself”. Bütün günümü buna ayırdım ve 2007’den bu yana yazmış olduğu tüm yazıları, her kelimesini tek tek okudum. Siz de zaman bulursanız okuyun, o zaman “daha”sını anlayacaksınız.
Daul Kim. 15 yaşından beri modellik yapıyor. 15 yaşından beri evinden uzakta ve artık bir evi olup olmadığını bile bilmeden yaşıyor. Bütün o güzel şeylerin arasında sadece çalıştığı için bir türlü kutlayamadığı doğum günlerinde doğum günü pastası hayal ediyor. İntihar sebebine dair ortada kesin bir şey yok ama yalnızlığını ve depresyonunu her fırsatta blogunda dile getiriyor.

5 sene… Daul Kim 5 senedir nefesini tutuyor ve sonunda boğuluyor….
Blogundan bazı alıntılar:

-For the past 17 years i cried for happiness, for saddness, but most of all for emptyness. I cried.
-Stop getting numb from getting swept by the media and make your own decisions.
Stop looking at the advertisements where they say "you are the one". You are not the one.
-Why live a real life?I just want to run away, i just want to sleep forever.
-I’m not Korean, i’m not English, i’m not Singaporean, i’m not European. I’m not American. No hometown to be stuck to. I wonder, where is my home ?
-Wore high high heels and short short skirts to hide my depression and weakness, tried to hide my loneliness by hornyness, tried to deny how predictable my patterns are. I just wanted someone to keep me warm.
-I don’t care about being remembered. I don’t care about being forgotten. I don’t care about being loved by everyone. I just want to be loved by someone who can.
-The more i gain, the more lonely it is.


Bunlar da bazı resimleri :

Bütün fotolar Daul Kim'in blogundan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...