10 Kasım 2009 Salı

Gemma Ward: Bir Gram Et Bin Ayıp Örtmüyor.


Gemma Ward’ı nasıl bilirsiniz arkadaşlar? Uzun boylu, sapsarı saçlı, kocaman gözlü, bebek suratlı bir model. Ee, model olduğuna göre ne kadar ince olduğunu ya da olması gerektiğini de belirtmeme gerek yok herhalde.

Kendisi moda sektörünün yarattığı bence son dönemlerin en başarılı modellerinden biri. Sadece 2007 yılında 3 milyon dolar kazanan Ward, 16 yaşından beri birçok derginin kapağını süslüyor. Hatta son dönemlerde oyunculuğa da el atmıştı. (Yer aldığı filmlerin adlarını buradan öğrenebilirsiniz.)

2008 yılında adı Heath Ledger ile aşk dedikodularına karıştı. Heath Ledger’ın ölümü ile modelliğe ara verip Nepal’e gideceğini, arkadaşları ve ailesi ile zaman geçireceğini açıklaması aynı zamana denk gelince bu dedikodular daha da arttı tabi. Modelliğe ise hala geri dönmedi ve dönmeye de niyeti yok gibi. Niye mi? Şu sıralar onda bir modelde asla ve asla olmaması gereken bir şey var çünkü: Kilo!

Şu anda tüm basın Gemma Ward’ın bu fotoğraflarını önüne dizmiş, aldığı her grama karşılık yüz eleştiri yapıyor. İskeletor olarak görmeye alıştığımız modellerin bu halini görmek ilk etapta biraz şaşırtıcı. Kendisi çok mu kilo almış yoksa çok mu zayıftı da biz öyle görüyoruz? Bir insan kendini şu dünyanın en büyük velinimetlerinden biri olan “yeme-içme”den mahrum bırakmadığı için yargılanmalı mıdır? Bu durum, o kadar ince olabilmek adına pamuk yiyip üzerine portakal suyu içen model kızlarımızı haklı çıkarır mı? Bunlar da bugünün soruları. Üzerine düşününüz.

Ayrıca zamanında Kate Moss’u genç kızları anoreksiyaya teşvik etmekle suçlayan da, Gemma Ward’ın kilolarını yargılayan da aynı basındır. Bunun da altını çizmek isterim.

Ha, ileride ne olur? Bence Gemma Ward sporla, diyetle zayıflar. Ardından şaşalı bir geri dönüş yapar, yine birçok dergiye kapak olur, hatta daha da çok para kazanır. Biz de onların insan değil, birer model olduğunu bir kere daha hatırlarız.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...