24 Kasım 2009 Salı

Kendin Boya, Kendin Giy

Devir “Kendi işini kendin yap.” devri. Önce self servisler çıktı, sonra “kendin pişir kendin ye”ler. Ardından self stoplar ( benzin istasyonunda kendi benzinini kendin doldurma), kendi mobilyanı kendin monte etmeler (bknz. Ikea), havaalanında kuyruklara girip beklemeden kiosk cihazlarından kendi check-in’i kendin yapmalar… Ee her şey bu kadar “self” bir hal almışken kendi kıyafetini niye kendin yapmayasın? En azından yaratım sürecinin neden bir parçası olmayasın? Di mi ama?

7 Eylül 2008 tarihinde Hollanda’nın ünlü fabrikası De Ploeg’de sergilenen bu elbiseler üç yaratıcı insanın bir araya gelmesiyle oluşuyor; Berber Soepboer, Michiel Schuurman ve siz (evet, evet siz arkadaki!). Soepboer elbiseleri tasarlarken, Schuurman baskılarını düzenliyor ve siz de uzman bir renk analisti olarak ne renk olması gerektiğine karar verip oturup bir güzel boyuyorsunuz, ya da 2-3 kıyafetin parçalarını birleştirip yeni bir kıyafet yaratıyorsunuz.

The Colour-In Dress” adı verilen tasarımda elbise size sade ve siyah-beyaz bir desenle ulaşıyor ve boya kalemleriyle hali hazırda bekleyen sizler sayesinde tabir-i caizse yüzüne renk geliyor:


Replacement Dresses adı verilen diğer tasarımda ise parçaları düğmeler ile tuturulmuş elbiselerin parçalarını birbirleriyle değiştirip yeni bir elbise yaratabiliyorsunuz:


Uzun otobüs yolculukları ya da sıkıcı ekonomi dersleri için güzel bir çözüm olabilir. Ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...