18 Mart 2010 Perşembe

10 Things I Love About 60's

1. Bridget Bardot görünümü
2. Twiggy
3. The Doors, The Beatles, Pink Floyd ve niceleri
4.Uzayan saçlarla ters orantılı kısalan ekstra mini etekler
5.Hippiyim hippisin hippi! hip hip!
6. Breakfast at Tiffany's ve hayatımıza giren "little black dress"
7. Koyu gözler, kabarık saçlar, takma kirpikler ve efsane Twiggy makyajı
8. Go-go kızlar ve giydikleri botlar!
9. Siyah ve bejden başka renklerin de olduğunu keşfeden erkekler
10. Andy Warhol, Edie Sedgwick ve kocaman küpeleri

60'lar aslında 10 maddeyle açıklanamaz. O kadar çok şeyi var ki hala ısıtıp ısıtıp da önümüze koymaları ve sürekli ısıtacak bir malzeme bulmaları boşuna değil.

Linda Watson'ın IMA tarafindan Türkçe'ye Modaya Yön Verenler olarak çevrilen kitabından bir alıntı:

'Ekim 1969'da Vogue'un Memo From New York köşesinde şöyle deniliyordu: "Sihirli sözcük FANTEZİ. Bu olmadan Ay'a nasıl gidebilirdik? Ekim 1969, işte bu fantezi anı." Ziggy Stardust ve Spiders from Mars henüz köşede bekliyordu.'

Evet, fantezilerin yılı 60'lar. Klişelerin kırıldığı, cinsellik tabusunun yıkıldığı, ikinci el kıyafetlerin fakirliğin simgesi olmaktan çıkıp da tarz haline geldiği, Jim Morrison ile birlikte ''Sex, Drugs and Rock n Roll'' kavramı ile alelade tanışıldığı, gençlerin düşünceleri için yollara döküldüğü yıllar... Şimdi bir şansım olsa düşünmeden giderdim, Woodstock için oluşan kuyrukta en başı çekerdim, Jim Morrison'un fütursuzca cinsel organını sergilediği Miami konserini en önden izlerdim. Vietnam için sokaklara dökülenlerle birlikte, üzerimde mini eteğim, Beatles'tan Revolution'ı söylerdim.

Fantezi deyince hiç şüphesiz akla gelen bir diğer şey de tabi ki iç çamaşırları. Geçen seneden beri kabul ettiğimiz ''İçin dışın bir olsun.'' mottosuyla korseleri, jartiyerleri dışarıya taşımıştık zaten. Agyness Deyn bile kendisini meşhur eden Burberry'nin The Beat parfüm reklamında bluzünün üstüne siyah sutyen- bikini üstü arası bir şey giyiyordu hatırlarsanız.

Peki bu iki fantastik şeyi yani 60'ları ve iç çamaşırını birleştirirsek ortaya ne gibi bir şey çıkar? İşte böyle ''Sex Kitten'' gibi bir şey çıkar. Bize de o dönemi hiç görmesek de, bilmesek de Twiggy'nin kocaman gözleri, Penelope Tree'nin uzaylı güzelliği ve Tanrı'nın cidden yarattığı Bridget Bardot hatrına sevmek düşmez de ne düşer? 

Vogue Rusya Mart 2010 Sayısı
Fotoğrafçı: Terry Tsiolis, Styling: Simon Robins, Model: Inga Eiriksdottir


fotolar: Fashionising

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...