5 Mart 2010 Cuma

Alexander McQueen Cenazesi

Kate Moss, Naomi Campbell, Daphne Guinness, Stella Mccartney ve niceleri… Hepsi bir arada ve yine tarzlarını konuşturuyorlar. Bu görüntüler Londra ya da New York Moda Haftası’na ait değiller. Bir filmin galası ya da önemli bir markanın mağaza açılışına da ait değiller. Ama moda dünyasının en yetenekli adamlarından birini, nam-ı diğer holiganını uğurlamak için İngiltere’de bir araya geliyorlar.

Tarih: 25 Şubat. Yer: Londra’daki Saint Paul Klisesi. Bütün bu ünlü isimler siyahlara büyünmüş, Alexander McQueen için yas tutuyor. Ama Alexander “The Great” McQueen’e yakışır bir şekilde giydikleriyle cenazeyi bir moda eventine dönüştürmeyi de ihmal etmiyorlar.

Evet, Alexander McQueen bugün olmayabilir, ama sırf bugüne kadar yaptıklarıyla bile en az 100 yıl konuşulabilir. Çünkü onun tasarımları herhangi bir zaman dilimine ait değil, hatta belki de bu dünyaya bile ait değil.

O Coco Chanel gibi bir devrimciydi aslında. Ak koyunların içerisindeki bir kara koyun, düzenin içerisindeki bir kaostu belki de… Ama tıpkı Chuck Palahniuk’un da dediği gibi bütün gerçek keşiflerimizin kaostan geldiğini gösterdi bize…

Güle güle McQueen…

Kate Moss

Stella McCartney

Daphne Guinness

Naomi Campbell
fotolar: Celebrity-Gossip, Vogue UK, Socialite Life

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...