8 Mart 2010 Pazartesi

Müzik ve Moda: V Magazine ile Salt-N-Pepa


Sanal alemin en büyük geyiği, Sosyomat’ın bir numaralı etiketi: 90’larda çocuk olmak. Madonna ile Nirvana arasında kalakalmak. Vanilla Ice’tan sonra Pearl Jam’e adapte olmaya çalışmak. Rengarenk taytlı, aerobik çoraplı kızdan sonra yırtık kotlu asi genç kızlığa adım atmak. Tabanı ışıklı ayakkabıları bir kenara atıp ne kadar eski o kadar makbul Converse’lere sarmak. Depresyon hırkasıyla tanışmak. Sağdan sağdan esen 80’lerin pop kültürüyle soldan soldan bastıran Grunge akımının arasında sıkışmak.

Aklının ermediği şarkıları söylemeye çalışmak. “Annie Are You Okay?”i “Eni vici vokke” sanmak. “Lets Talk About Sex”i yana yakıla söylerken seksten zerre kadar anlamamak. Anlayacağın yaşa geldiğinde de hakkında konuşamamak. Konuşunca ucuz, konuşmayınca muhafazakar olmak.

Bugün Dünya Kadınlar Günü. Kadın olmamızı kutluyor ama kadınlığımızdan konuşamıyoruz. Ama kadınlığımızın her gün hatırlatıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Yolda yürürken yanınızda duran arabalarda, gece yediğiniz sayısız laflarda, metroda, dolmuşta orda burada vucudunuzda gezinen sayısız göz ve zaman zaman parmakta, birincil görevinizin çocuk yapmak ve ona bakmak olduğu savunulan her konuşmada, mini etek giydiğinizde üzerinize uzun palto giymeniz gerektiğini hissettiğiniz her anda siz kadın olduğunuzu hatırlamıyor musunuz?

V Magazine Mart sayısında 90’lara “Lets Talk About Sex”, “Push It”, “Whatta Man” gibi şarkılarla damgasını vuran ve 3 kadından oluşan Salt-N-Pepa adlı gruptan esinlenerek bir çekim yapıyor. Tüm kadınlara ve kadınlığından konuşmaya korkmayanlara gelsin: Push It Real Good.

V Magazine #64
Fotoğrafçı: Josh Olins Styling: Clare Richardson Modeller: Lily Donaldson, Liya Kebede

Fotoğraflar: fashionising

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...