4 Mart 2010 Perşembe

Türkiye'deki Alice in Wonderland Fiyaskosu

Edit: Heyecanlı değiliz. Uzun soluklu ilişkilerdeki tutkuyu kaybetmişçesine, her gün bir önceki günü tekrar edermişçesine, ders zilinin çalmasını beklermişçesine... Artık heyecanlı değiliz.

Mybilet sitesinde turluyorum. Yana yakıla Alice in Wonderland'i 3D ve Türkçe altyazılı olarak izleyebilmek için bilet arıyorum. " Bu kadar zor olmamalı." diyorum içimden kendi kendime, "Alt tarafı bir bilet alacaksın."

Önüme sürekli şu seçenekler çıkıyor:
-Alice in Wonderland (Orjinal/Altyazılı)
-Alice Harikalar Diyarında 3D (Türkçe)
-Alice Harikalar Diyarında (Türkçe)

Hiçbiri isteklerimi tatmin etmiyor. Pollyanna'yım ya "Belki siteye yeni konduğu için detaylı bilgi verememişlerdir henüz." diye kendimi telkin ediyorum.

Telefon elimde, sırasıyla İstinye Park'ı, Cinebonus'u ve Cinecity'i arıyorum. İstinye Park bana 3D olarak asla gelmeyeceğini, çünkü hala Avatar'ın oynadığını öne sürüyor. Cinebonus ise bir bahane bile öne sürmüyor, 3D olarak gelmeyeceğini söyleyerek kestirip atıyor. Cinecity ise o kadar Türkçe'ye programlamış ki kendisini, Alice in Wonderland deyince anlamıyor, Alice Harikalar Diyarında deyince ancak bir cevap verebiliyor. Onlar da 3D getirmişler ama altyazılı oynatmayacaklarmış. Bu durumda 3D izleyebilmek için birine, orjinal dilinde izleyebilmek için ise bir diğerine gitmemiz gerekiyor.

Bu işin mantığını inanın anlayamadım, bir anlayan olursa çıkıp bana anlatsın. Filme çocuk filmi muamelesi mi yapılıyor, yoksa paradan mı kısılıyor? Bunlar da bugünün soruları...

Bütün dünya filme giderken ne giyeceğini forumlarda tartışıyor, Alice olarak giyinip de mi gitsem diye birbirine danışıyor, biz daha orjinal dili ile 3D'yi bir araya getiremiyoruz.

Bütün bir sene bekleyip de hayalleri suya düşürmüşçesine... Artık heyecanlı değiliz.

3 yorum:

Pati dedi ki...

hiç anlamadım ben de bu olayı. xpand teknolojisinden dolayı öyle falan diyorlar ona da kafam basmadı. sonuçta hem altyazılı hem 3d izleyemedik. olan bize oldu.

armabati dedi ki...

aynı dertten muzdaribim.ama 3d orjinal gelmeyecekse de seçimim orjinal izlemek olacak..
3d yi feda ederim m.ali erbil sesi duymamak için ( attım kim seslendiriyor bilmiyorum )
ama artık heyecanlı değilim üzücü !

The Lizard Queen dedi ki...

ben sirf bu yuzden hala gidemedim filme ne yazik ki. ayaklarim gitmiyor resmen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...