13 Mart 2010 Cumartesi

Wonderland Belli, Alice Kim?


Kızgınım. Biraz da kılım. Konuyu gereğinden fazla uzatan kaprisli sevgili gibi trip atmalardayım. Johnny Depp’i Türkçe dublajlı olarak izlemeyi reddediyorum. Kim seslendirmiş, Mehmet Ali Erbil mi? Biraz şanslıysak Haluk Bilginer belki de?

Ama 3D’siz de izlemek istemiyorum. Hem öyle, hem böyle. Biraz mantar yiyip büyümeliyim galiba. (I want it all and i want it now.)

Şimdilik Benim Alis(!) Harikalar Diyarında ile olan tek taraflı tripleşmemi sağa alalım, bugüne kadar Alice in Wonderland’den kimler esinlenmiş, onlara yol açalım.

Bugüne kadar yapılmış en popüler ve bilindik Alice in Wonderland esintili çalışma Annie Leibovitz’e ait olandı ve ona burada yer vermiştim. Bakalım kendisi başka kimlere esin kaynağı olmuş?

- Company Dergisi Eylül 2009 sayısında yer alan Peaches in Wonderland çekimi. Fotoğrafçı Wayne McGlashan. Alice olarak karşımıza Bob Geldof’un kızı olarak ünlenen ve bu soyadı sayesinde modellikten oyunculuğa kadar birçok alanda işler yapan Peaches Geldof çıkıyor. Alice bu sefer biraz “ucuz” mu görünüyor ne?

Vernon Kay Mad Hatter olmuş.

Beyaz Tavşan: Matthew Horne

- Numero #109 Ocak 2010 sayısı. Alice genç kızlıktan çıkıp kadınlığa adım atarsa ne olur? Mavi elbisesinden kurtulup her kadının düşü Christian Louboutin botlarla tanışır, biraz daha gotik bir hal alır. Caroline Trentini tarafından canlandırılan bu Alice’i pek bir sevdim. Fotoğrafçı ise Dusan Reljin.


- Bir diğer Alice in Wonderland esintili çekim ise Flux Fotography’nin yaratıcı insanları tarafından Wine and Dine için gerçekleştirilen bu sürrealist çekim.

- Son olarak da benim Annie Leibovitz’inkinden sonraki tek favorim. Hem şirin, hem uçuk, hem de eğlenceli, tam bir Alice. Elana Kalis tarafından fotoğraflanan “Alice in Waterland”.


Not: Elana Kalis’in bu harika serisinden mümkün olduğunca çok fotoğraf koymaya çalıştım. Ama muhtemelen yetmeyecektir. Bu nedenle serinin tamamı için sizi buraya alalım. Bekleme yapmayalım.
Mini Not: En baştaki mavi parlak çoraplı Alice fotoğrafı ise Lucia Arana'ya aittir.

2 yorum:

Koray Caner dedi ki...

of of of süpermiş :) özellikle Flux'taki karmaşa moduna bayıldım ben! Alice ile ilgili bu haberleri görüyorum ancak paylaşmıyorum artık, bıkacak insanlar okumaktan diye :)) iyi ki sen paylaşmışsın süper olmuş :))

The Lizard Queen dedi ki...

o kadar cok sey var ki zaten hepsini koyamadim surdaki Arkadiusz Jankowski tarafindan gerceklestirilen cekim ve kiyafetler de cok ucuk mesela http://www.trendhunter.com/trends/alice-in-wonderland-by-arkadiusz-jankowski

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...