11 Şubat 2010 Perşembe

RIP Alexander McQueen


İstanbul Fashion Week serime kötü ama çok kötü bir haber yüzünden ara veriyorum.

Ölüm. Blogumu az biraz takip etmişseniz ölümlerin beni ne kadar etkilediğini az çok tahmin etmişsinizdir, tanısam da tanımasam da. Hele bir de ölüm sebebi intihar olunca... Çok değil, yakın geçmişte biz de böyle bir olay yaşadık. Ölüm yeterince kabullenmesi zor bir olay, ama sebebi intihar olunca bunu kabullenmesi daha da zor bir hal alıyor.

Moda dünyası bugün çok önemli bir ismi kaybetti. Bence gelmiş geçmiş en büyük tasarımcılardan biri, benim yaptığı her işe hayranlık beslediğim, bir sanat eseri gibi tüm tasarımlarını tek tek incelediğim, adı geçtiğinde önünde eğildiğim, yaratıcı, sınır tanımaz diye nitelendirdiğim...

Alexander McQueen, bugün sabah saat 10 sularında Londra'daki evinde kendini asmış bir şekilde ölü bulunuyor. Henüz 40 yaşında, moda dünyasının zirvesinde, Londra Moda Haftası'na günler kala... Nedeni bilinmiyor ama çok sevdiği annesinin 2 Şubat'taki ölümünün bunda etkili olabileceği düşünülüyor.

Moda dünyası, moda haftaları, modeller, moda fotoğrafçıları, moda bloggerları, modayla uzaktan yakından haşır neşir olanlar, bir ucundan tutanlar bugün çok önemli bir şeyi yitirdi. Bir daha onu yazamayacak mıyız, bir sonraki çılgınlığına artık şahit olamayacak mıyız?

O Alexander Mcqueen'di, isminin önüne bir sıfat getirilmesi gerekmeyen, adınının söylenmesinin yeterli olduğu, adının her şeyi anlattığı.

Ve O artık yok.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...